Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Met ruim drie promille achter stuur

Publicatiedatum: 14-5-2006 14:43:50

Ede - Een 43-jarige automobilist uit Ede is zaterdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden toen hij met ruim 3 promille achter het stuur zat. Dat is ruim zes keer zoveel als is toegestaan. De Edese politie werd rond het middaguur getipt dat de Edenaar zwaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zou zijn gekropen. Op de Laan der Verenigde Naties zagen agenten de man hen tegemoet rijden. De Edenaar werd aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Daaruit bleek al dat de Edenaar te diep in het glaasje had gekeken. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Dat wees het exacte alcoholpromillage uit: 3,18. Het rijbewijs van de Edenaar werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van 18 uur. Tijdens zo'n rijverbod mag men geen enkel motorvoertuig besturen, zoals bromfietsen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist aangehouden na verkeersruzie
Publicatiedatum: 14-5-2006 14:43:14

Wageningen - De Wageningse politie heeft vrijdagavond op de Veerweg een 47-jarige automobilist uit Bennekom aangehouden. De man wordt ervan verdacht bij een verkeersruzie eerder een achttienjarige automobiliste uit Ede te hebben geslagen. De vrouw meldde zich na het voorval bij de politie. Die zag de Wageninger even later rijden. De man bleek in beschonken toestand achter het stuur te zitten. De verkeersruzie zou omstreeks half acht hebben plaatsgevonden op de Grintweg in Wageningen. Kennelijk was de Bennekommer geïrriteerd geraakt over het rijgedrag van de Edese vrouw en sprak haar daarover aan. Daarbij zou de man de vrouw hebben geslagen. Nadat de vrouw zich bij de politie had gemeld gingen andere agenten naar de bewuste automobilist op zoek. Op de Veerweg zagen de agenten de man rijden en werd hij aangehouden. Bij de Bennekommer werd een alcoholpromillage gemeten van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Daarop is ook het rijbewijs van de man ingevorderd. De Bennekommer had de mishandeling toegegeven en had verklaard uit boosheid de vrouw een `tik' gegeven te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Nijkerker belandt met auto in de sloot
Publicatiedatum: 14-5-2006 14:42:33

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft zaterdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige automobilist uit die plaats wegens het rijden onder invloed. De man bleek rond vijf uur met zijn wagen op de Blokhuizersteeg in een sloot te zijn gereden. Nadat daarvan melding was gemaakt bij de politie stelden agenten een onderzoek in. Die troffen de wagen aan. Door onbekenden was de auto weer op het droge gezet, de Nijkerker bleek echter gevlogen. De man werd later in de buurt ongedeerd aangetroffen en probeerde zich bij het zien van de agenten te verbergen. De Nijkerker werd aangehouden en moest de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van
1,79. Dat is drieënhalf keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de Nijkerker is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietser van snelweg gehaald

Publicatiedatum: 14-5-2006 14:41:41

Ede - De politie heeft zaterdagochtend een fietser van de snelweg gehaald op de A12 bij Ede. De man, een 52-jarige Edenaar, verklaarde onderweg te zijn naar Arnhem. Omstreeks half acht werd door diverse weggebruikers bij de politie gemeld dat er een fietser over de A30 bij Ede zou rijden. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij de fietser in eerste instantie niet aan. Even verderop, inmiddels op de A12, bleek de Edenaar te fietsen. De man werd door de agenten van de snelweg gehaald en met een bon de juiste weg op gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---