Politie Haaglanden

Persberichteng 14 mei

Haaglanden, 14-05-2006 o Dit zijn de persberichten van de regio Haaglanden van 13 en 14 mei.
Alcohol in het verkeer

Haaglanden. Het afgelopen weekend heeft de politie in de regio Haaglanden in totaal 67 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. 63 automobilisten, drie bromfietsers en een fietser. In totaal moesten 14 automobilisten hun rijbewijs inleveren omdat zij meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan. Een automobilist had een alcoholpromillage van 1260 ugl. Van een Australische automobiliste die voor de tweede keer werd aangehouden voor het rijden onder invloed werd het internationale rijbewijs ingevorderd, een Italiaanse automobilist kreeg een bekeuring van 220 en een Spaanse automobilist moest een boete van 500 betalen.

Meisje van bromfiets beroofd

Den Haag. Een 16-jarige Haagse is zondagochtend 14 mei het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer was omstreeks 09.00 uur op haar bromfiets onderweg naar haar werk in Rijswijk toen zij op de Zichtenburglaan door twee jongens op een fiets werd beroofd. Een van de jongens gooide zijn fiets voor de bromfiets van het slachtoffer die hierdoor viel. De andere jongen stapte vervolgens op de bromfiets en reed weg. De gewaarschuwde politie gaf direct het signalement van de verdachten en de bromfiets via het portofoonnet door. Agenten zagen even later de twee verdachten op de bromfiets op de Hooftskade rijden. Toen de verdachten de agenten in de gaten kregen, gingen ze er vandoor. Op de Wellingtonstraat lieten ze de bromfiets achter en gingen te voet verder. Een van de verdachten, een 17-jarige Hagenaar, liep vervolgens in De Van Dijckstraat in de armen van een politieagent. Hij werd aangehouden.

Overval

Den Haag. Een keukenzaak aan de Groenteweg is zaterdagmiddag 13 mei overvallen. Omstreeks 16.40 uur kwamen twee mannen binnen en bedreigden twee vrouwen die in de zaak aanwezig waren. Onder bedreiging namen de overvallers goederen weg en verlieten daarna de zaak. Tijdens het onderzoek dat na de overval volgde, werd de identiteit van de een van de verdachten al snel bekend. Het bleek te gaan om een 17-jarige Hagenaar. Hij werd in zijn woning aangehouden.

Diefstal van fiets

Den Haag. Een 24-jarige Hagenaar is zondagochtend 14 mei op het Koningin Julianaplein aangehouden. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de verdachte op heterdaad toen hij een fiets weg wilde nemen. De medewerker van het beveiligingsbedrijf hield de verdachte vervolgens aan en droeg hem over aan de politie.

Autokrakers op heterdaad betrapt

Den Haag. Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond 12 mei aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij de op de Abraham van Beijerenstraat in een auto inbrak. Na de diefstal ging hij er op zijn fiets vandoor, maar doordat getuigen een goed signalement van hem doorgaven, kon hij even later op de Govert Flinckstraat worden aangehouden.

Een 47-jarige Hagenaar werd zaterdagochtend13 mei om 03.30 uur op de Loosduinseweg aangehouden. Een 24-jarige Hagenaar was er getuige van dat de verdachte in een bestelbus aan het inbreken was en waarschuwde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de verdachte door het opengebroken portierruit hangen en hielden hem aan.

Een 41-jarige Hagenaar onderging hetzelfde lot toen hij zaterdagochtend 13 mei op de Nieuwe Duinweg op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een auto.Omstreeks 06.30 uur zag een politieagente die aan haar dienst wilde beginnen dat de verdachte veel aandacht had voor de geparkeerde autos. Terwijl zij haar collegas waarschuwde, brak de verdachte in een auto in. Hij kon even later worden aangehouden. In zijn fouillering troffen de agenten een autoradio aan die hij uit een geparkeerde auto op de Sleepnetstraat had weggenomen.

Te snel, rijbewijs kwijt

Den Haag. Twee motorrijders, een 26-jarige Hagenaar en een 34-jarige Zoetermeerder, zijn vrijdagavond 12 mei aangehouden. Agenten zagen op de Zoetermeerse Rijweg vier motoren rijden. Twee motoren reden met zeer hoge snelheid. Na een korte achtervolging waarbij een snelheid van 160 km per uur werd gemeten waar 80 is toegestaan, konden de twee motorrijders worden aangehouden. Voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 80 km per uur werd hun rijbewijs ingevorderd. Baldadigheid Den Haag. Twee Hagenaars, 17 en 18 jaar oud, zijn zondagochtend 14 mei aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten zagen de twee omstreeks 03.40 uur op de Nederhoflaan fietsen terwijl ze een verkeersbord bij zich hadden. De verdachten hadden het verkeersbord meegenomen met de bedoeling om het ergens anders op te hangen. De verdachten werden vermanend toegesproken waarna ze onder het toeziend oog van de agenten het bord weer op zijn plek hingen.

Diefstal fiets

Den Haag. Een 22-jarige Hagenaar is zaterdagmiddag 12 mei op de Herengracht aangehouden als verdachte van een fietsendiefstal. Een 49-jarige Hagenaar zag de verdachte op de gestolen damesfiets van zijn vriendin fietsen. Hij volgde de verdachte en zag hem de fiets op de Herengracht bij een horecagelegenheid op de slot zetten. Hierop waarschuwde hij de politie, waarna de verdachte werd aangehouden. Mannen aangehouden voor straatroof

Delft. Twee 27-jarige Hagenaars en drie Delftenaren (21,27 en 37 jaar oud) zijn zondagochtend 14 mei aangehouden. Omstreeks 06.25 uur kreeg de politie een melding dat een man in de Kromstraat zou worden beroofd. Een en ander was door de cameras vastgelegd. In de Kromstraat bleek dat een 22-jarige man uit Delft door vijf mannen van zijn geld was beroofd. Via de GMC hoorden de surveillanten dat de verdachten bij de Van Leeuwenhoeksingel liepen. Even later werden zij op de Raamstraat aangehouden.

Diefstal auto

Delft. Een 28-jarige man uit Apeldoorn is zondagochtend 14 mei op de Parallelweg aangehouden. Getuigen zagen omstreeks 01.10 uur hoe de verdachte op een afgesloten terrein een auto wilde stelen. Hierop waarschuwden zij de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sloten zij de enige toegang tot het terrein af. De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar werd in de bosjes rondom het terrein aangehouden.

Graffiteurs aangehouden

Den Haag. Twee 18-jarige Delftenaren zijn zondagochtend 14 mei op de Achtersack aangehouden. Agenten in burger zagen omstreeks 03.15 uur vier jongens bij de gevel van een winkel staan. Omdat zij de boel niet vertouwden, maakten zij zich bekend als politie. Het viertal probeerde vervolgens te ontkomen. Na een korte achtervolging konden twee verdachten worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat op het winkelpand tags waren aangebracht.

Meisje mishandeld

Delft. Een 15-jarige meisje uit Delft is vrijdagavond 12 mei op de Krakeelpolderweg mishandeld. Het slachtoffer kreeg samen met een vriendin ruzie met een ander meisje. Bij de ruzie werd het slachtoffer door het andere meisje geslagen en door de vriend van haar belaagster geschopt. Beide meisjes hadden eerder op de kermis ruzie gekregen, wat zich voortzette op het schoolplein en afgelopen vrijdag leidde tot de mishandeling. Het slachtoffer deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Jongen mishandeld

Rijswijk. Een 14-jarige jongen uit Rijswijk is vrijdagavond 12 mei het slachtoffer geworden van een mishandeling. Het slachtoffer was vrijdagavond met vrienden in het park Schoonoord nabij het Julialaantje. In het park kreeg het slachtoffer onenigheid met een meisje dat bij hem op school zit. Het meisje was met vrienden in het park. Tijdens de onenigheid werd het slachtoffer op de grond geduwd en kreeg hij door een 28-jarige Hagenaar verscheidene trappen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer kon ontkomen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. In het ziekenhuis bleek dat hij gewond was aan zijn hoofd en diverse kneuzingen had opgelopen. De 28-jarige verdachte is aangehouden voor zware mishandeling.

Diefstal bromfiets

Rijswijk. Drie jongens uit Rijswijk (twee 14-jarigen en een 15-jarige jongen) zijn vrijdagmiddag 12 mei aangehouden voor de diefstal van een bromfiets. Een getuige zag het drietal op de Clavecimbellaan op een scooter rijden. Omdat hij een en ander niet vertrouwde, belde hij de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, had het drietal de bromscooter in een kelderbox geplaatst. De drie verdachten waren de woning van de 15-jarige verdachte binnen gegaan. Hier werden zij aangesproken door de agenten, waarna zij hen de bromscooter lieten zien. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was, waarna de drie werden aangehouden. De 15-jarige verdachte bekende dat hij de bromfiets had weggenomen. De twee 14-jarige jongens bleken niet bij de diefstal betrokken te zijn en werden in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf

Wateringen. Twee 13-jarige Hagenaars zijn zaterdagavond 13 mei aangehouden bij een inbraak in een bedrijfspand op de Turfschipper. Een 41-jarige man uit Wateringen liet omstreeks 21.30 uur zijn hond uit, toen hij het tweetal in een bedrijfspand zag inbreken. Na de inbraak probeerde het tweetal nog te ontkomen, maar samen met een medewerker van een beveiligingsbedrijf hielde de getuige de verdachten aan.
Brievenbus in brand gestoken

Monster. Een 25-jarige man uit Monster is zaterdagochtend 13 mei aangehouden voor het vernielen van een brievenbus. De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding een brievenbus op de Rubenslaan in brand was gestoken en dat de vermoedelijke daders daar nog liepen. Hierop gingen agenten direct ter plaatse en zij konden de verdachte aanhouden.

Verdachten proberen in woning in te breken

Naaldwijk. Een Haagse man en vrouw, beiden 38 jaar, zijn zaterdagochtend 13 mei op de Geestweg aangehouden nadat zij op de Prins Bernhardlaan hadden geprobeerd in een woning in te breken. De bewoner werd wakker van een krakend geluid en belde de politie. De agenten waren snel ter plaatse en zagen een auto wegrijden. Na een korte achtervolging werden de twee verdachten aangehouden. Onderzoek bij de woning wees uit dat het krakende geluid dat de bewoner hoorde, kwam doordat de schutting omviel toen de verdachten probeerden er overheen te klimmen. De beide verdachten zijn ingesloten.

Snorfietser frontaal tegen fietser

Honselersdijk. Een 16-jarig meisje uit Monster is zondagochtend 14 mei gewond geraakt aan haar hoofd toen zij op de Hofstraat frontaal in botsing kwam met een 18-jarige snorfietser uit Naaldwijk. Het meisje fietste met een groep vrienden over de Hofstraat. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam de snorfietser aanrijden. Toen hij plotseling uitweek naar links, botste hij tegen het meisje aan. Beiden raakten gewond aan hun hoofd en moesten de wond in het ziekenhuis laten hechten. De snorfietser was onder invloed alcohol (425 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal.

Groep vernielt autos

Wassenaar. De politie heeft zaterdagavond 13 mei een groep van negen jongens uit Den Haag en Wassenaar aangehouden voor het vernielen van autos. De verdachten in de leeftijd van 14 en 15 jaar oud vernielden in de omgeving van de Groot Hoefijzerlaan en de Van Calcarlaan 19 autos. In sommige autos werden deuken getrapt en van andere autos schopten ze de spiegels eraf. Weer andere autos liepen krassen op.

Mishandeling

Zoetermeer. Een 19-jarige Zoetermeerder is vrijdagavond 12 mei op de Houtsingel aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot met pepersray in zijn gezicht had gespoten. Het slachtoffer was net aan zijn neus geopereerd en had erg veel pijn. Hij is vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis.

Vernieling

Zoetermeer. Drie meisjes uit Zoeterwoude (16,17 en 18 jaar oud) en een 18-jarige Leidschendammer zijn vrijdagavond 12 mei op de Azieweg aangehouden als verdachten van een vernieling. De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat een groep jongelui vernielingen zou plegen bij het strand aan de Noord AA. Bij het strand werd een vernielde prullenbak aangetroffen. De vier zijn na hun verhoor heen gezonden.