Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten van 14 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-05-2006

Vechtpartij

Zaandam, vrijdag 12 mei 2006, 12:50 uur

Bij de meldkamer van de politie kwam een melding binnen dat er op de Rozengracht een vechtpartij plaatsvond. De politie trof een zevental mannen aan, die direct van elkaar gescheiden werd. Er werden twee mannen aangehouden, 37 en 43 jaar oud, beiden afkomstig uit Almere. Aanleiding was onenigheid over een betalingstransactie. De politie moest een surveillancehond inzetten. Een van de mannen moest, doordat hij van de klappen verwondingen had opgelopen, door een dokter behandeld worden. De juiste toedracht is nu in onderzoek.

Drankrijders, rijbewijzen ingevorderd

Zaandam, vrijdag 12 mei 2006, 23:58 uur

Tegen middernacht werd de politie naar een ongeval op de Albert Heijnweg geroepen. Daar bleek een 48-jarige Zaandammer met zijn auto tegen een ander voertuig aangereden te zijn. De man bleek gedronken te hebben: ruim drie keer het wettelijk toegestane van 0,5 promille. Bij het onderzoek kwam naar voren dat het rijbewijs van de man bij een vorige alcohol-overtreding ongeldig was verklaard.

Landsmeer, zaterdag 13 mei 2006, 00:18 uur

Op de Tormentilstraat reed een 50jarige automobilist uit Oostzaan tegen een geparkeerde auto aan. De politie merkte dat de man gedronken had. De controle wees uit dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg bovendien een direct ingaand rijverbod van negen uur opgelegd.

Zaandam, zaterdag 13 mei 2006, 04:25 uur

Bij een politiecontrole op de Peperstraat bleek een 31-jarige Enkhuizer met teveel drank op in zijn auto te rijden. Ruim drie keer de toegestane hoeveelheid gaf de ademanalyse aan. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van zeven uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaandam, zaterdag 13 mei 2006, 05:55 uur

Anderhalf uur later was het weer raak, nu op de Savornin Lohmanstraat. Een

19-jarige automobilist bleek met teveel drank op zijn auto te besturen. Het resultaat van de ademproef kwam op bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. Ook zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Belediging politieagente

Zaandam, zaterdag 13 mei 2006, 01:35 uur

Vannacht werd een politieagente door een 25-jarige vrouw uit Zaandam beledigd. De politie was ter plaatse geroepen in verband met een aanrijding. De verdachte vrouw was met haar fiets tegen een auto aangereden. De vrouw verleende de politie geen medewerking en toen zij wilde weglopen werd zij, onderwijl de politie uitscheldend, aangehouden. De vrouw verzette zich bij haar aanhouding. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg zij een proces-verbaal.

Mishandelaar op heterdaad aangehouden

Purmerend, zaterdag 13 mei 2006, 03:00 uur

Onder het oog van de politie mishandelde een 33-jarige man uit Purmerend een andere man. De politie voorkwam een verdere escalatie en hield de verdachte aan. Deze verzette zich bij zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor de nacht ingesloten. Met een proces-verbaal op zak ging hij rond het middaguur naar huis.

Met mes bedreigd

Zaandam, zondag 14 mei 2006, 01:15 uur

De politie heeft vannacht op de Damkade een 16-jarige jongen uit Zaandam aangehouden. Even tevoren bedreigde hij een ander met een mes. De politie vond later het mes terug. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte ook iemand had geslagen. In verband met het onderzoek hield de politie kort na de bedreiging nog twee jongens aan. Het drietal werd voor de nacht in de cel ondergebracht.

Vernieling onder het oog van de politie

Volendam, zondag 14 mei 2006, 01:23 uur

Zonder dat hij het in de gaten had dat hij de politie als toeschouwer had, liep een 18-jarige Volendammer over een politieauto heen. De beide agenten zaten op dat moment in het politievoertuig. Hij probeerde nog te ontkomen, maar de politie was hem te snel af. Op het politiebureau kreeg de verdachte een proces-baal. In het dak van de auto zaten twee deuken.

Auto in bewaring genomen

Zaandam, zondag 14 mei 2006, 06:20 uur Bij een controle op de Prins Bernhardweg bleek een 27-jarige Amsterdammer te diep in het glaasje te hebben gekeken en tóch een auto te besturen. Na blazen bleef de meter staan op ruim 3x het toegestane promillage. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde het echter kwijt te zijn. Daarom werd zijn voertuig in bewaring genomen. De auto bleek niet verzekerd te zijn en ook de APK was verlopen. Voor alle overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.