Politie Limburg-Zuid

|      |                          |                        |
|      |                          |Regiopolitie Limburg    |
|      |                          |Zuid                    |
Onderwerp : Persbericht

Afkomstig van : Bert Boosten

Datum : zondag 14 mei 2006
Opmerkingen : geen

Maastricht; van coniferen in brand gestoken

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag tussen 03.15 uur en 03.45 uur coniferen in brand gestoken bij woningen aan de Daaldersruwe en Brusselseweg in Maastricht.

De eerste melding werd gedaan over een brand aan de Brusselseweg. Daar werden van een haag van 15 coniferen er zes door brand vernield.

Even later werd gemeld dat er op twee plaatsen coniferen brandden bij woningen aan de Daaldersruwe. Ook daar vielen meerdere coniferen ten prooi aan het vuur.

Onderzoek door de politie in de buurt bleef zonder resultaat.

Valkenburg; aanhoudingen na vechtpartij

Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur heeft de politie na een vechtpartij op de Grotestraat-Centrum in Valkenburg drie mannen en een vrouw aangehouden.

De aangehouden mannen zijn in de leeftijd van 19 tot 24 jaar. De vrouw is 21 jaar. Zij wonen allen in Valkenburg. Aanleiding tot de vechtpartij, waarbij een 24-jarige man (woonplaats niet bekend) aan zijn hoofd licht gewond raakte, was onenigheid over het terugbetalen van een geldbedrag.

Tijdens de oploop die tijdens de vechtpartij was ontstaan, hield de politie ook nog een 34-jarige inwoner van Berlijn (D) aan omdat hij een fles of glas gooide in de groep van ongeveer 15 jongeren. Daarbij raakte niemand gewond.

Sittard; vrouw probeert dronken automobilist te ontzetten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.10 uur een 54-jarige man en een 47-jarige vrouw, beiden woonachtig in Sittard, aangehouden. De man zat met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto, terwijl de vrouw de aanhouding van de man probeerde te beletten.

Agenten zagen de auto met daarin de man en de vrouw vanaf de Wilheminastraat de Mgr. Claessensstraat in rijden, terwijl de bestuurder daarbij de bocht zó ruim nam, dat hij met zijn auto op de linker weghelft uitkwam. Nadat de man aanvankelijk een stopteken negeerde bracht hij even later zijn auto tot stilstand. Toen duidelijk werd dat de man was aangehouden in verband met het ondergaan van een blaastest, belette de vrouw dat enkele keren. Hierna werd zij ook aangehouden.

De man blaastest van de man wees uit dat hij een bloed/alcoholgehalte had van 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen; tweetal probeert geldautomaat uit muur te slijpen

Zondagmorgen omstreeks 05.10 uur heeft de politie twee mannen aangehouden die aan het Wannerplein in Heerlerheide op heterdaad werden betrapt bij een poging een geldautomaat uit de muur te slijpen.

De twee aangehouden mannen zijn 33 en 43 jaar en wonen in Heerlen. Een van hen kon na een korte achtervolging in de buurt worden aangehouden. Omdat de andere dader ook was gevlucht en zich in de buurt tussen struiken had verstopt, werd politiehond "Kasper" ingezet. Toen de hond de man had opgespoord en deze wegrende, werd hij door de politiehond in een van zijn benen gebeten. Na behandeling in het ziekenhuis werd de man ingesloten. Datzelfde was ook al gebeurd met zijn kompaan.

Het tweetal had een bestelbusje bij zich, dat in Meerssen was gestolen. In het busje hadden zij een aggregaat opgesteld, dat een slijpmachine voorzag van elektriciteit.

De politie onderzoekt nog of het gereedschap ook van diefstal afkomstig is.

De twee Heerlenaren zijn ingesloten.

Wittem; aangehouden op gestolen bromfiets

Vrijdagavond hield de politie op de van Plettenbergweg in Witten een 20-jarige inwoner van Maastricht aan omdat de man op een gestolen bromfiets reed.

Toen agenten de Maastrichtenaar vroegen hoe hij aan de bromfiets kwam, bekende hij spontaan dat hij het voertuig in Eijs had gestolen en dat hij op weg was het terug te brengen.

De man werd aangehouden. Het voertuig zal op een andere manier teruggaan naar de eigenaar.

Maastricht; inbreker provinciehuis op heterdaad betrapt

De politie heeft zondagmorgen omstreeks 04.30 uur een 33-jarige inwoner van Heerlen op heterdaad aangehouden na een inbraak in het Gouvernementsgebouw in Maastricht.

Een beambte van een beveiligingsbedrijf waarschuwde de politie nadat er in het provinciehuis het alarm was afgegaan. Toen de beambte poolshoogte nam zag hij een persoon vluchten. Met behulp van een politiehond kond de vermoedelijke inbreker worden opgespoord. De man had zich in struikgewas verstopt en was doende van kleding te verwisselen.

In het provinciehuis bleek dat diverse computerapparatuur klaar was gezet voor transport.

De Heerlenaar werd ingesloten.

Nuth; tweetal mishandelt man

De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 12.45 uur op de Nuinhofstraat in Nuth een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden in verband met een mishandeling van een 36-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer dat diverse lichte verwondingen en kneuzingen aan zijn gezicht opliep, moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Toen agenten naar aanleiding van een melding van een vechtpartij in de Nuinhofstraat aankwamen, renden twee mannen weg. De twee, bekenden van de politie, zijn broers van elkaar. Eén van hen kon even later in de buurt worden aangehouden. De ander wist te ontkomen.

Een van hen sprak het slachtoffer aan en na een korte scheldpartij in de richting van het slachtoffer, sloeg hij het slachtoffer met een riem in het gezicht. Vervolgens werd het slachtoffer door beide broers meerdere keren met vuisten geslagen.

De politie weet wie de twee verdachte is. Zij onderzoekt de zaak.

Heerlen; alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij alcoholcontroles in Heerlen en Brunssum 15 automobilisten bekeurd omdat zij met teveel alcohol op in een auto reden.

De controles werden gehouden op de Beersdalweg en Looierstraat in Heerlen en op de Beersdalweg en Emmaweg in Brunssum. In totaal moesten 1180 automobilisten een blaastest ondergaan.

Van één automobilist die 1,5 promille blies, kon het rijbewijs niet worden ingevorderd, omdat de man dat bij een eerdere gelegenheid al had moeten inleveren. Hij had namelijk nog een ontzegging van de rijbevoegdheid tot december 2006.

Sittard; man zwaar mishandeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.50 uur, werd in een horecagelegenheid aan de Middelweg in Beek een 26-jarige inwoner van Geilenkirchen (D) door onbekenden zwaar mishandeld.

Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis met zijn kaak op drie plaatsen gebroken, een gebroken jukbeen en een gescheurde oogkas.

Hoe het slachtoffer aan zijn verwondingen is gekomen is onduidelijk. Het enige wat hij zich kan herinneren is, dat hij op het herentoilet was. Het slachtoffer werd door vrienden naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche onderzoekt de zaak en is dringend opzoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij de districtsrecherche in Sittard (0900 - 8844).

Maastricht; veel drugs tijdens actie treinvervoer

Zaterdagmiddag en -avond hield de politie samen met het Korps Landelijke Politiediensten, de Douane, de Koninklijke Marechaussee en de Vrijwilligepolitie een actie die gericht was op het bezit van soft- en harddrugs bij treinreizigers van Maastricht naar België

De controle vond plaats op het NS-station in Maastricht, waarbij reizigers die vanuit Maastricht naar Visé (B) reisden, gecontroleerd werden op drugs. Bij de actie werden 68 personen aangehouden. Een van hen werd ingesloten omdat hij ruim 124 gram heroïne en 1 gram cocaïne bij zich had. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Verder werden onder andere 71 xtc-pillen, ruim 350 gram marihuana, bijna 75 gram hash en twee vlindermessen in beslag genomen. Zes personen moesten een boete van E 100,- betalen.

De actie, die werd uitgevoerd door 26 ambtenaren, zal in de toekomst vaker worden gehouden.

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

---- --