Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen na burenruzie

Tiel, 14-05-2006 o Zaterdagavond zijn door de politie vijf mannen aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging op de Bruynisstraat in Tiel. Een 47jarige Tielenaar raakte bij die mishandeling zodanig gewond, dat hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Op de Bruynisstraat was ruzie ontstaan tussen enkele buurtkinderen. Hierop kwamen de vaders met elkaar in conflict en ontstaat een handgemeen. Buurtbewoners kwamen tussen beiden maar even later werd de 47-jarige met een hamer op zijn hoofd geslagen. Dit gebeurde door een toegesnelde kennis van de vader. Enkele andere mannen sloegen het slachtoffer eveneens. Het slachtoffer is in verband met het opgelopen letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek
Politieagenten hebben bij hun komst in de straat twee verdachten aangehouden. Even later zijn drie mannen, die zich meldden bij het politiebureau, ook aangehouden voor betrokkenheid. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Tiel en variëren in leeftijd van 32 tot 42 jaar.
Twee van de aangehouden mannen zijn na een kort verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld omdat zij niet bij het incident aanwezig was. De recherche heeft inmiddels meerdere getuigen gesproken en verhoord de overige verdachten.(01)