Politie Zuid-Holland-Zuid

14/5 Hoeksche Waard

, 14-05-2006

VERDACHTE VAN BEROVING AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Een 38-jarige man uit Oud-Beijerland is op 12 mei op het Starvinskypad aangehouden. Hij zou ruim een uur daarvoor in een pand aan de Molenaar van een 50-jarige vrouw (woonplaats onbekend) haar paspoort hebben afgepakt. Ook zou hij haar geduwd en geslagen hebben, waarbij de tas van de vrouw beschadigd raakte. De man had naar eigen zeggen geld tegoed van de vrouw en nam bij gebrek daaraan haar paspoort af. De man is verhoord.

JONGEN AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op 13 mei op de Molendijk aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje van vier jongens die over autos liepen en met stenen gooiden. Bij het naderen van de agenten wisten drie van hen weg te lopen, maar nummer vier werd aangehouden. Na een nachtje cel is hij in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

FIETSSTERS GEWOND
STRIJEN Een 13-jarige meisje uit Strijen is op 12 mei gewond geraakt toen ze op de Oudendijk ten val kwam. Van een groepje fietsers achter haar viel vervolgens een jongen met fiets en al over haar heen. Het meisje liep een pijnlijke rug en heup op en een ambulance heeft haar voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
OUD-BEIJERLAND Twee fietssters, een 44-jarige vrouw uit Oud-Beijerland en haar 10-jarige dochter, kwamen op 12 mei op het Vierwiekenplein met de sturen in elkaar. Beiden vielen, waarbij de moeder schaafplekken een gekneusde arm opliep. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

ALCOHOL
HEINENOORD Een 28-jarige automobilist uit Heinenoord is op 12 mei op de autosnelweg A29 aangehouden. Hij kreeg drie uur rijverbod.

VECHTPARTIJ: MANNEN AANGEHOUDEN
NUMANSDORP Twee mannen van 42 en 37 jaar uit respectievelijk Rotterdam en Den Haag zijn op 13 mei op de Burgemeester de Zeeuwstraat aangehouden. De twee zouden daar in een restaurant een woordenwisseling hebben gehad met 48-jarige man uit Ooltgensplaat. Eén van hen zou hem een klap in zijn gezicht hebben gegeven, waarbij het slachtoffer een gescheurde wenkbrauw en een snee onder zijn oog opliep. Beide moesten gehecht worden. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarom het drietal ruzie kreeg is onbekend.

FIETS GESTOLEN, VERDACHTE GEPAKT
S-GRAVENDEEL Een 16-jarige jongen uit s-Gravendeel is op 13 mei aangehouden, nadat hij een half uur daarvoor op de Jasmijnstraat een fiets zou hebben weggenomen. Een getuige zag het gebeuren en startte zijn eigen buurtonderzoek. Al snel zag hij in de buurt een groepje jongens staan van wie één van hen hij herkende als de vermoedelijke dief. Hij pakte de fiets terug, bezorgde deze aan de rechtmatige eigenaar en waarschuwde de politie. Deze maakte samen met de getuige opnieuw een zoekslag door de buurt en trof de verdachte aan op de Smidsweg, waar hij werd aangehouden. Hij is voor de nacht ingesloten.

NEPWAPEN
OUD-BEIJERLAND Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Oud-Beijerland zijn op 13 mei op respectievelijk de Oost-Voorstraat en de Oostdijk aangehouden. De politie had de melding binnen gekregen dat op het Marktplein een man over een vuurwapen zou beschikken. Beide verdachten voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Aan de arrestatie van de 19-jarige ging nog een vluchtpoging vooraf, maar de conditie van de achtervolgende agent was beter. Bij de 19-jarige werd een imitatievuurwapen aangetroffen dat in beslag is genomen. Bij de 17-jarige werd niets aangetroffen en hij werd heengezonden. Zijn 19-jarige plaatsgenoot mocht een nacht de cel in en is na verhoor in vrijheid gesteld.

VROUW AANGERAND VERDACHTE AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 12 mei een 40-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van aanranding van een 22-jarige vrouw uit Dordrecht. Het slachtoffer parkeerde haar auto tussen 09.00 en 09.15 uur op de Westelijke Parallelweg aan de achterzijde van het NS-station in Zwijndrecht en liep richting het station. De verdachte liep haar daar tegemoet, pakte haar plots vast en drukte zich tegen haar aan. De vrouw was daar niet van gediend, duwde en trapte hem en voorzag hem van de nodige scheldwoorden. De man rende daarop weg in de richting van de Karel Doormanlaan. Het slachtoffer ging naar haar werk waar de politie werd gewaarschuwd. De Gemeenschappelijke Meldcentrale verspreidde direct het signalement van de verdachte. Agenten die in Dordrecht met een snelheidscontrole bezig waren, zagen de verdachte op de Dokweg en hielden hem om 10.15 uur aan. Hij verzette zich en is geboeid naar het politiebureau in Dordrecht gebracht waar hij in verzekering is gesteld. De politie sluit niet uit dat in de omgeving van het NS-station in Zwijndrecht meerdere vrouwen slachtoffer zijn geworden van deze man. Ze roept hen dringend op dit te melden aan de Recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

POLITIE WAARSCHUWT VOOR TELEFONISCHE OPLICHTING ALBLASSERDAM Een 89-jarige vrouw uit Alblasserdam is op 11 mei slachtoffer geworden van een mogelijke poging tot oplichting. Een onbekende vrouw had haar gebeld met het verhaal dat ze van de gemeente een paar honderd euro op haar bankrekening overgemaakt zou krijgen. De vrouw vroeg het slachtoffer om haar rekening- en pasnummer, die het slachtoffer ook daadwerkelijk doorgaf. De 89-jarige vertelde het verhaal aan haar zoon, die meteen in de buurt rondvroeg of meerdere mensen slachtoffer van deze praktijken waren geworden. Volgens hem waren op 11 mei nog eens 16 anderen op dezelfde manier telefonisch benaderd. Van de 89-jarige zijn in de tussentijd geen rare bedragen van haar rekening afgeschreven en haar bank is direct gewaarschuwd. Het is onbekend of de andere benadeelden wel slachtoffer geworden. Als dit het geval is, roept de politie hen op dit te melden en aangifte te doen.
De politie roept mensen op nooit rekeningnummers, pincodes en andere financiële gegevens door te geven. Banken en andere financiële instanties zullen hier ook nooit telefonisch naar vragen.