Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 mei 2006

Politie houdt acht personen aan bij bouwterrein

ROOSENDAAL: Zondagochtend kreeg de politie rond 03.50 uur de melding dat er werd ingebroken op een bouwterrein aan de Madenstraat, op het Industrieterrein Borchwerf II. De sleutelhouder van het betreffende bedrijf dat daar een nieuw pand aan het bouwen is, was snel ter plaatse en zag een aantal personenautos staan. Om te voorkomen dat deze het industrieterrein zouden kunnen verlaten blokkeerde hij met zijn auto de enige uitgang. De politie kwam kort daarna aan en trof acht personen aan verspreid over drie autos, in de leeftijd van 18 tot 24 jaar en afkomstig uit Roosendaal, Heerle en Breda. Zij zijn allen aangehouden en mee naar het bureau genomen voor verhoor. Eén van de verdachten bekende, uit nieuwsgierigheid, op het terrein te zijn geweest. De groep jongeren zou in de buurt aan het vissen zijn geweest. Er is niets weggenomen of vernield. De jongeren mochten na verhoor weer naar huis. De 18-jarige verdachte uit Roosendaal krijgt een proces verbaal mee voor het onbevoegd betreden van het terrein.

Twee aanhoudingen voor verstoren openbare orde

ROOSENDAAL: Zaterdagavond rond 23.30 uur heeft de politie twee mannen van 25 en 31 jaar aangehouden. De twee werden door de portier van een café aan de Markt buiten gezet nadat zij zich zouden hebben misdragen. Eenmaal buiten bleef één van hen de portier lastig vallen. Toen de politie de twee mannen om hun legitimatie vroeg bleken zij die niet te kunnen laten zien. Ze zijn beiden meegenomen naar het bureau en met een mini proces verbaal naar huis gestuurd.

Politie onderzoekt zware mishandeling

ROOSENDAAL: Zaterdagavond rond 22.30 uur werd een 17-jarige jongen uit Roosendaal zwaar mishandeld op de Antwerpseweg. Het slachtoffer liep met een groep bekenden op het voetpad aan de Nieuwe Vaart richting de stad. Plotseling werd hij door één van de andere mannen van achteren aangevallen en viel op de grond. Ook toen hij op de grond lag werd hij door deze persoon nog geslagen en geschopt. De man zou hem ook met een groot koksmes hebben bedreigd en rende samen met een andere man richting het Visdonktunneltje toen de politie aankwam. Na een korte achtervolging kon één persoon worden aangehouden. Na verhoor op het bureau bleek hij niets met de mishandeling te doen te hebben. Het slachtoffer liep flinke verwondingen op in zijn gezicht en op zijn hoofd. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: Zaterdagmiddag rond 14.46 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn huisgenote met al haar spullen op straat had gezet. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vrouw mishandeld te zijn. Haar huisgenoot zou haar met zijn vuist in haar gezicht hebben geslagen. De man mocht na verhoor weer naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt man aan voor diefstal en heling scooters

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag rond 14.00 uur belde de eigenaar van een scooterwinkel de politie. Een klant van hem bleek een unieke raceuitlaat op zijn scooter te hebben die op één van de vier scooters zat die bij hem in maart zijn gestolen. Bij navraag bleek de scooterrijder deze te hebben gekocht van iemand die meer onderdelen zou hebben liggen in een nabijgelegen garagebox. De politie is samen met de eigenaar van de winkel polshoogte gaan nemen. In de garagebox was ook de huurder aanwezig en troffen zij naast veel verschillende onderdelen, diverse gestripte scooters aan. Hierbij herkende de eigenaar twee van zijn gestolen scooters en verschillende onderdelen. De politie heeft de huurder van de garagebox, een 18-jarige man uit Bergen op Zoom, op heterdaad aangehouden voor diefstal en heling. Zijn woning en de garagebox werden doorzocht. Alle spullen in de garagebox zijn voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na poging tot mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag rond 14.00 uur werd de politie ingeschakeld omdat een 48-jarige man uit Roosendaal zou zijn bedreigd door de 17-jarige ex-vriend van zijn stiefdochter. De man was naar het huis van de jongen gegaan om met hem te praten. De emoties liepen voor de deur van de woning hoog op, waarbij de ex-vriend de man met een stok probeerde te slaan. Door tussenkomst van de moeder en een vriend van de jongen kon dit worden voorkomen en werd hij naar binnen geloodst. De politie heeft de jongeman aangehouden. De stiefvader heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagochtend kreeg de politie rond 05.00 uur de melding dat een man bij zijn vriendin de ruiten in had gegooid. Eenmaal ter plaatse meldde het slachtoffer aan de politie dat haar ex-vriend thuis een wapen was gaan halen. De politie is naar zijn huisadres gereden en kwam op de Kastanjelaan een auto tegenmoet die aan het signalement voldeed. Door de weg te blokkeren werd de bestuurder gedwongen te stoppen en gesommeerd met zijn handen omhoog de auto uit te komen. De 34-jarige man werd aangehouden voor vernieling en bedreiging. Bij doorzoeking van de auto vond de politie een, wat later bleek, gaslarmpistool en een geopend flesje bier. Ook bleek hij de auto van de vrouw te hebben bekrast.

Dronken bestuurder aangehouden na ongeval met letsel

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagochtend rond 03.50 uur raakte een auto in de bocht van de afslag Bergen op Zoom (Rijksweg A4) van de weg en sloeg over de kop. De 19-jarige bijrijder uit Halsteren is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. De 21-jarige bestuurder uit Halsteren is na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek te veel gedronken te hebben en is aangehouden.

Bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de A58 twee bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol waren. Een 38-jarige bestuurder uit Roosendaal blies een uitslag van 365 ug/l, wat hem een boete oplevert van 300 euro. Een 28-jarige bestuurder uit Breda bleek 265 ug/l in zijn bloed te hebben waardoor hij een boete van 220 euro mag betalen. Ook bleek de auto waarin hij reed onverzekerd te zijn. Dit kost hem nog eens 320 euro.

Politie houdt man aan met openstaande vonnissen

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie rond 01.15 uur een auto die zij zagen parkeren aan de Jan Dercksstraat. De auto bleek geen geldige APK te hebben en ook onverzekerd te zijn. De bestuurder bleek nog zeven boetes open te hebben staan die hij nog niet had betaald. Toen de politie de bestuurder hierop aansprak en verzocht mee te gaan naar het bureau, wilde hij niet meewerken en belde hij bij de flat aan. Twee andere mannen kwamen naar beneden en bemoeiden zich ermee. De politie hield uiteindelijk de 19-jarige bestuurder aan en een 29-jarige man die de aanhouding wilde belemmeren. Omdat de bestuurder de openstaande boetes niet (direct) kon betalen blijft hij maximaal 41 dagen zitten.

Auteur: Manon Erkens