Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 14 mei 2006

Drie aanhoudingen tijdens uitgaansweekend

BREDA: Het mooie weer zorgde voor volle terrassen in de stad. Ondanks de drukte waren er opvallend weinig incidenten. De politie was met paarden aanwezig tijdens de horecacontrole.Rond 01.20 uur sprak de politie twee mannen aan die in de Schoolstraat tegen de gevel van een pand stonden te urineren. Nadat hen om een identiteitsbewijs was gevraagd weigerde één van hen om deze te laten zien en beledigden de dienstdoende agenten. Toen hen werd verteld dat ze waren aangehouden sloegen de mannen om zich heen en gingen er van door richting Havermarkt waar zij alsnog werden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige en 20-jarige man, beiden uit Ossendrecht.
Eén persoon werd aangehouden nadat hij had geprobeerd opzettelijk of uit baldadigheid één van de paarden te laten schrikken. Ondanks dat deze poging eindigde in een valpartij midden in de paardenmest, werd hij ingesloten door de paarden en naar zijn legitimatie gevraagd. Omdat hij deze niet bij zich had werd hij daarvoor aangehouden.

Politie houdt drie personen aan voor vernieling fietsen

BREDA: Zondagochtend zag een getuige hoe vier jonge mannen fietsen vernielden in een fietsenstalling aan de Claudius Prinsenlaan en daarna richting Bavel fietsten. De politie kon even later drie van de vier jongens staande houden op de Loevensteinstraat. De getuige herkende hen als de daders. De politie heeft de jongens aangehouden voor vernieling. Het gaat om twee 20-jarigen uit Bavel en een 19-jarige man uit Utrecht. Eén van hen wist te ontkomen. Zijn naam is bij de politie bekend.

Ladderdieven aangehouden

ETTEN LEUR: Zondagochtend rond 4.30 uur hoorde een bewoner van de Lambertusstraat een harde klap en zag hoe twee jongemannen een ladder van een bestelwagen afhaalden en meenamen. De gewaarschuwde politie ging direct op zoek naar de daders èn de ladder. Bij het Oderkerkpark werd één van de verdachten, een 19-jarige man uit Etten Leur, aangehouden. Twee andere jongeren gingen er op de fiets vandoor. Na verhoor kon de politie ook de tweede verdachte achterhalen en verzocht hem zich op het bureau te melden. Na verhoor van ook deze verdachte mochten beiden weer naar huis. De ladder werd teruggevonden tegen het Heilig Hartbeeld op de Markt. Vermoedelijk wilde één van de daders in het beeld klimmen. De jongeren kwamen terug van een avondje stappen en hadden het nodige genuttigd.

Jeugdige brandstichter aangehouden

ETTEN LEUR: In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie rond 00.30 uur de melding dat er een groepje jongens een vuurtje had gestookt in de bosjes op de Heistraat. Het vuur ging met een poederblusser niet uit, de brandweer moest ter plaatse komen om het brandje te blussen. De politie heeft vanwege de gevaarzetting, de bosjes zijn momenteel kurkdroog en grenzen aan de bebouwing van de Tolhuislaan, een 17-jarige jongen uit Etten Leur aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er zouden ook nog twee andere minderjarige jongens bij betrokken zijn, zij worden nog gehoord.

Politie houdt minderjarigen aan voor fietsendiefstal en heling

BREDA: Zaterdagmiddag zag een man rond 16.15 uur op de Arenberglaan drie jongens staan met zijn fiets die de avond ervoor uit zijn tuin was gestolen. Hij belde de politie en hield de jongens in de gaten tot de politie arriveerde. Inmiddels waren zij een huis binnengegaan. De politie hield de drie minderjarige jongens aan voor diefstal en heling. Eén van hen bekende vaker fietsen te stelen, soms ook samen met zn vrienden. Op verzoek van de politie heeft hij alle locaties aangewezen waar hij fietsen heeft weggehaald de afgelopen tijd. De politie heeft de bewoners van de woningen die hij aanwees gevraagd om alsnog aangifte te doen, mochten zij dat nog niet hebben gedaan. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Jeugd aangehouden voor illegaal nachtzwemmen

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 01.00 uur de melding dat er jongeren aan het zwemmen waren in het Van Sonsbeeck zwembad en daarbij erg veel lawaai maakten voor de buurt. Zes van hen bleken minderjarig te zijn en zijn meegenomen naar het bureau, waar zij konden worden opgehaald door hun ouders. De twee meerderjarigen krijgen een proces verbaal.

Auteur: Manon Erkens