Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(weekend 13 en 14 mei)

TILBURG, 14 mei 2006

Politie houdt mannen aan voor verkrachting
Lage Zwaluwe De politie heeft in de loop van zaterdagavond 13 mei drie mannen van 18 en 19 jaar uit Lage Zwaluwe aangehouden voor hun betrokkenheid bij een groepsverkrachting. De aanhouding was het resultaat van een intensief onderzoek dat de politie zaterdagmorgen opstartte nadat een 16-jarig meisje aangifte van de verkrachting had gedaan. Het meisje was vrijdagavond naar de havenfeesten in Lage Zwaluwe geweest en wilde rond middernacht naar huis. Ze is daarop haar vriendin gaan zoeken en kreeg daarbij ongevraagd hulp van de drie mannen. Op een afgelegen terrein nabij de sluis hebben de drie zich aan haar vergrepen. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Het ergerlijke feit heeft zich afgespeeld tussen 00.30 en 02.10 uur en het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk informatie hebben die hen bij het onderzoek verder kan helpen. Via het telefoonnummer 0900-8844 is de informatie door te spelen aan het zedenteam van het politiedistrict Oosterhout.

Hennepkwekerij aangetroffen
DONGEN Zaterdagmiddag 13 mei troffen agenten op de eerste verdieping van een woning aan de Uiterste Stuiver een inwerking zijn de hennepkwekerij. In een slaapkamer troffen agenten 250 bijna oogstrijpe planten. In een andere kamer was men bezig een kwekerijruimte in te richten.
Een gespecialiseerd bedrijf uit Eindhoven is ingeschakeld om de kwekerij te ruimen. De verantwoordelijke verdachten, vermoedelijk twee huurders van de woning, zijn niet aangetroffen, maar worden gezocht.

Bon voor rijden tijdens ontzegging
TERHEIJDEN Een 25-jarige man uit Oosterhout is zaterdag 13 mei tijdens een controle op de A59 gesnapt voor het rijden met zijn auto, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Op 4 april was de man betrapt op het rijden onder invloed en had hij zijn rijbewijs moeten inleveren. Overigens was niet alleen de bestuurder hardleers. Zijn passagier kreeg voor de 3^e keer in 1 week een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Bekeuringen bij snelheidscontrole
SPRANG- CAPELLE Bij de wijkagent binnengekomen klachten waren aanleiding om vrijdagmiddag 12 mei een snelheidscontrole te houden op de Wendelnesseweg oost.
In totaal gingen 14 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 68 km.
De omwonenden stopten spontaan om hun sympathie te betuigen voor deze controle.

Baldadige jeugd
OOSTERHOUT Vrijdagavond 12 mei zijn twee baldadige jongens van 15 en 16 jaar aangehouden. Het tweetal maakte deel uit van een groep jongengeren die op de Effentweg met eieren naar bewoners zouden gooien. De 15-jarige is aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien en de 16-jarige vond het nodig de agenten te beledigen. Na hun verhoor op het politiebureau beloofden ze beterschap.

Aangehouden voor bezit drugs
OOSTERHOUT Een 20-jarige man uit Oosterhout is zaterdag 13 mei kort na middernacht betrapt op het bezit van harddrugs. Barpersoneel van een zaak in de Klappeijstraat had gezien dat de man vloeistof uit een flesje in een drankje goot. Het bleek bij nader onderzoek om GHB te gaan. De man is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Lastige dronkaard aangehouden
OOSTERHOUT - Op zaterdag 13 mei is na een melding van baldadigheid en vernieling op de Zandheuvel te Oosterhout een 25 jarige Oosterhouter aangehouden. De man, behoorlijk onder invloed, had daar een ruit vernield. Tijdens het onderzoek bleef de man weigeren om zijn identiteitsbewijs te overhandigen en wilde verder ook niet meewerken aan zijn aanhouding. Nadat de man naar het bureau was gebracht bedreigde en beledigde hij de daar aanwezige agenten. De man werd voor verder onderzoek ingesloten.

Vissers bekeurd
DRIMMELEN Bij een vrijdagmiddag 12 mei gehouden visserijcontrole in het binnen- en buitenwater van de visvereniging zijn 9 vissers gecontroleerd. Daarbij zijn 4 bekeuringen uitgedeeld. Drie keer voor vissen met verboden aas en een voor het vissen met 3 hengels.

Betrapt op rijden onder invloed
In het afgelopen weekend hebben surveillerende agenten in het district Oosterhout tijdens hun surveillancerondes verschillende bestuurders gecontroleerd op drankgebruik in het verkeer. Daarbij zijn verschillende automobilisten betrapt.

WAALWIJK - Op zaterdag 13 mei kort na middernacht zagen agenten een 34 jarige automobiliste uit Elshout slingerend over de Taxandriaweg rijden. De vrouw had teveel gedronken zo bleek. Bij de ademanalyse blies ze 360 ug/l. Met een boete en een rijverbod werd ze naar huis gestuurd.

ALMKERK Zaterdag 13 mei om 01.45 uur lieten agenten op de Provinciale weg een 19-jarige automobilist uit Dussen voor een controle stoppen. De man had ook gedronken. Het betrof een beginnend bestuurder en dat betekende een lage limiet. De man had bij de ademanalyse 150 ug/l waar 88 ug/l het maximale is. De man mag binnenkort een boete betalen.

MADE Zaterdag 13 mei controleerden agenten op de Kloosterstraat een 36-jarige Oosterhoutse automobilist. Hij blies bij de ademanalyse 650 ug/l (220 is het maximaal toegestane).

RAAMSDONKSVEER Een 25-jarige automobilist uit Breda was vrijdag 12 mei in het begin van de avond betrokken bij een aanrijding op de Zalmweg. Op de kruising met de Maasdijk liet hij bij het naar links afslaan een rechtdoorgaande tegenligger niet voorgaan. Agenten roken dat de man had gedronken en namen hem voor onderzoek mee naar het bureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 300 ug/l.

Op zondag 14 mei controleerden surveillerende agenten op de Zandheuvel in Raamsdonksveer een 31-jarige automobilist uit die plaats. De man blies bij de ademanalyse 430 ug/l.

WIJK EN AALBURG- Zondagmorgen om 04.50 uur controleerden agenten op de Kapt. H. v d Maadenstraat een 20-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. Ook hier was sprake van een beginnend bestuurder die had gedronken. De man blies bij de ademanalyse 145 ug/l.

WIJK EN AALBURG - Op zondag 14 mei werden agenten kort na middernacht naar de Maasdijk gestuurd waar een automobilist tegen een hek gereden was. Daar troffen de agenten een 43-jarige man uit Veen die vertelde dat hij als passagier in de auto had gezeten en dat de bestuurder uit had moeten wijken voor een kat. Omdat de agenten bedenkingen hadden bij het verhaal van de man, namen ze hem voor onderzoek mee naar het bureau. Daar gaf de man toe hij zelf de bestuurder was. Hij blies bij de ademanalyse 425 ug/l.

Tegen alle betrapte automobilisten wordt proces verbaal opgemaakt. Ze kregen allen een rijverbod variërend van 1 uur tot 7 uren en allemaal een boete in het vooruitzicht.

Aangehouden voor huiselijk geweld
OOSTERHOUT Een 23-jarige man is zondag 14 mei om 03.40 uur aangehouden omdat hij eerder die nacht zijn 18-jarige vriendin in hun woning met een mes had bedreigd en had mishandeld. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Auteur: Jan Clarijs