Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (weekend 13 en 14 mei)

TILBURG, 14 mei 2006

Hennepkwekerijen aangetroffen
TILBURG - In het kader het met de gemeente Tilburg afgesloten hennepconvenant zijn in de loop van vrijdag 12 mei 3 vol in bedrijf zijnde hennepkwekerijen geruimd.
In een woning aan het Slipjachtpad troffen agenten een kwekerij met 80 bloeiende planten. Een woning aan de Verhulstlaan herbergde een kwekerij met 450 bloeiende planten en op de Centaurusweg werd een professionele kwekerij aangetroffen. Verdeeld over 4 ruimtes troffen de agenten daar 900 planten aan. De ruimtes zelf waren beveiligd met bewegingsdetectoren.
In alle gevallen werd de stroom illegaal afgetapt.

Vechterbazen aangehouden
TILBURG Zaterdag 13 mei zijn om 03.15 uur twee mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij op het Piusplein. Het gaat om een 17-jarige Tilburger en een 19-jarige man uit Goirle. De twee zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

Toezichthoudende agenten waren om 04.30 uur getuige van een schermutseling tussen 3 mannen op Heuvelring. Toen ze zagen dat een 26-jarige Tilburger zijn opponent sloeg en met de knie in het gezicht trapte grepen ze in en hielden hem aan.

Aangehouden voor alcoholverbod
TILBURG Vrijdagnamiddag is in het Stadpark Oude Dijk een 36-jarige Tilburger aangehouden voor het negeren van het daar ingestelde alcoholverbod. Een surveillerende agent sprak de man daarop aan, maar hij trok zich daar niets van aan. Toen de man uiteindelijk vertrok, maar meteen daarop weer terugkwam en verder ging met drinken is hij aangehouden.

Mannen aangehouden voor beroving
TILBURG Twee Tilburgers, 61 en 39 jaar, zijn aangehouden voor beroving of betrokkenheid daarbij. De beroving vond vrijdagmiddag plaats op het Wagnerplein, waar een ondernemer een geldzak in de afstortkluis van een bank wilde doen. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Vrijdag 12 mei deed een 81-jarige ondernemer een geldzak in de afstortkluis van een bank aan het Wagnerplein. Toen de man wachtte op het sluiten van de schuif, werd hij plotseling opzij geduwd door de 39- jarige. Die deed een greep in de kluis en wist nog net de zak te pakken en maakte zich ermee uit de voeten. Gewaarschuwde agenten hebben kort na dit voorval de 39-jarige in de directe omgeving kunnen aanhouden. Hij werd aangetroffen in een auto, samen met de 61-jarige. De 61-jarige kwam pas later als verdachte in beeld. Een oplettende getuige had de agenten op het spoor gezet. De getuige had namelijk gezien dat de 39-jarige een pakketje aan de 61-jarige had gegeven. De man is daarop in zijn woning aangehouden. Beiden zijn ingesloten en nader onderzoek wordt ingesteld.

Aangehouden voor bezit drugs
TILBURG Een 23-jarige man uit Breda is zaterdag 13 mei kort na middernacht op de Heuvelring aangehouden voor het in bezit hebben van een flesje met GHB. De drug was aangetroffen door personeel van een horecazaak toen die de man fouilleerden. De Bredanaar is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht en moest daar de GHB achterlaten. Wel is hem een boete van 100 euro in het vooruitzicht gesteld.

Een 17-jarige jongen uit Berkel Enschot is zaterdag 13 mei rond 01.00 uur betrapt op het bij zich hebben van een buisje GHB. De drug werd aangetroffen toen portiers de man fouilleerden.

Zaterdag 13 mei om 02.30 uur vond beveiligingspersoneel van een horecazaak aan de Heuvelring in de broekzak van een 19-jarige man uit Kaatsheuvel 14 zakjes met wit poeder. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. De man is aangehouden en voor onderzoek naar het bureau gebracht.

Aangehouden voor geven kopstoot
TILBURG Een 32-jarige man uit udenhout is zaterdagmorgen om 02.30 uur op de Heuvelring aangehouden voor mishandeling. In een horecazaak had hij een woordenwisseling met een andere bezoeker waarbij hij deze een kopstoot gaf. Beveiligingspersoneel heeft vervolgens de Udenhouter buiten gezet waarna surveillerende agenten de man overnamen en het onderzoek oppakten.

Veepleger eet, maar betaalt niet
TILBURG Een 54-jarige vrouw die er regelmatig een gewoonte van maakt om ergens te eten en dan niet te betalen, probeerde dat zaterdagmiddag in het begin van de namiddag opnieuw. Nu had ze op een terras van een zaak aan het Stadhuisplein 4 glazen wijn en een kop soep op en wilde vertrekken. De vrouw is aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Daarbij bleek dat de vrouw ook een bekende veelpleger is en blijft daarom ingesloten tot haar zaak voorkomt.

Winkeldieven aangehouden
TILBURG Vrijdag 12 mei is aan het eind van de middag een 26-jarige Tilburgse in een schoenenzaak aan het Piusplein betrapt toen ze spullen in haar tas stopte en daarmee de winkel uitliep. De vrouw bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben en daarin had ze 7 stuks kleding en 1 paar schoenen met een totale waarde van 91 euro gestopt.

Zaterdagmiddag zijn in een kledingzaak in de Heuvelstraat een 14 jarige jongen en een evenoud meisje betrapt toen ze een haarspeld pikten en ermee de winkel uit wilden lopen. De twee Tilburgse kinderen zijn naar het bureau gebracht en na onderzoek aan de ouders overgedragen. Ze zullen naar Halt worden verwezen.

Een 70-jarige man uit België liep zaterdagmiddag rond 16.30 uur tegen de lamp toen hij het beveiligingspoortje passeerde en er alarm afging. De man had een portemonnee ter waarde van 12 euro in zijn zak gestoken en liep daarmee de winkel uit. Het wordt een dure portemonnee, want de man kreeg een boete van 130 euro.

Dronken mannen bezorgen agenten werk
OISTERWIJK Zaterdagmorgen 13 mei vonden surveillerende agenten om 03.15 uur op de Lind een 28-jarige inwoner uit Oisterwijk stomdronken op straat.
De man naar huis brengen bleek onverantwoord, waarna de man op het politiebureau is ingesloten om zijn roes uit te slapen. Ruim 9 uur later was hij zover ontnuchterd dat hij weer naar huis kon. Wel met een proces verbaal voor openbare dronkenschap.

TILBURG Zondagmorgen 14 mei even na 01.00 uur troffen surveillerende agenten een dronken 40-jarige Tilburger op de rijbaan van Baroniebaan. Hij wilde naar Oosterhout en vond dat de agenten hem wel even konden brengen.
De lastige man is vervolgens aangehouden voor openbare dronkenschap. Daarbij verzette hij zich hevig en vond het ook nodig om de agenten te beledigen.

Gepakt voor rijden onder invloed
TILBURG Zaterdagmorgen 13 mei controleerden surveillerende agenten om 03.30 uur op de Beukenstraat een 39-jarige Tilburg. De stapte wankelend uit zijn auto en is voor nader onderzoem naar het politiebureau gebracht. Daar weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse en is vervolgens van hem een bloedproef genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. De man moest meteen zijn rijbewijs achterlaten en mocht met een rijverbod van 24 uur weer naar huis.

Jeugdige joyrider aangehouden
TILBURG Zondagmorgen 14 mei troffen agenten op de Heikantlaan een auto met een 14-jarige jongen uit Eindhoven achter het stuur. De jongen had de auto zonder toestemming van zijn vader meegenomen en was daarmee al vanaf 17.00 uur zaterdagmiddag op pad. In de auto zaten twee vrienden, 14 en 15 jaar oud, van de jongen, waarmee hij op stap was geweest.

Aangehouden voor beledigen agenten
TILBURG Surveillerende en toezichthoudende agenten worden regelmatig geconfronteerd met jongeren die hun ongenoegen over allerlei zaken op hen willen afreageren. Doorgaans gaat dit gepaard met op het opsteken van een middelvinger tot het roepen van beledigende woorden. Ook het afgelopen weekend weer.

Zondag 14 mei om 01.40 uur was een 23-jarige man uit Tilburg het kennelijk niet eens met het feit dat agenten een woordenwisseling tussen hem en anderen op de Heuvelring probeerden te sussen. Hij reageerde zich af door de agenten te beledigen. Hij werd er voor aangehouden.

Een 22-jarige Tilburger probeerde om 04.30 uur op de Heuvelring agenten uit te dagen waarbij hij hen ook verwensingen naar het hoofd slingerde. Toen de agenten hem lieten weten dat het beter voor hem was als hij uit het centrum zou vertrekken, begon hij de agenten te beledigen en herhaalde dit daarna nog enkele keren. Voor de agenten was de maat vol en werd de man aangehouden.

Ook een collega van de Tilburger, een 23-jarige plaatsgenoot, is vervolgens aangehouden voor het beledigen van de agenten. De man begon zich luidkeels en beledigend te bemoeien met de handelingen van de agenten. Ook hij wenste de raad om te vertrekken niet zonder meer op te volgen, want al wegfietsend riep hij beledigingen in de richting van de agenten.

Op de Ringbaan-Zuid is zondag 14 mei om 04.40 uur een 19-jarige Tilburg aangehouden. Hij reed daar op een fiets en terwijl hij de agenten passeerde stak hij zijn middelvinger naar hen omhoog.

Auteur: Jan Clarijs