Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Techniek laat Renger van der Zande in de steek

KLETTWITZ, 14 MEI 2006 - Bij de tweede Recaro F3 Cup race op de Eurospeedway Lausitz ontmoette rookie Renger van der Zande vandaag de man met de hamer. Bij het oprijden naar de startopstelling kreeg hij te maken met een elektronische storing. Een spoedreparatie in de pitstraat mocht niet baten voor de jonge Nederlander. Hij eindigde de race voortijdig in de pitbox.

De zondagrace stond voor Renger in een slecht gesternte. Al bij de kwalificatie ging het mis. De rookie had een strak plan om de snelle tijden tijdens de zaterdagrace weer over te doen en zo een positie op de eerste startrij te veroveren. Na een paar warm-up laps kwam hij binnen voor een bandenwissel. Bij het uitrijden van de pitstraat trof hij echter Dominick Muermans op zijn pad. Deze reed in op de achterkant van de Dallara HWA Mercedes van Renger die daardoor met een kromme achterwielophanging weer de pits kon opzoeken. Opvallend positief detail: zelfs met een totaal ontstelde suspensie wist Renger er toch nog een twaalfde tijd uit te persen!

Het strijdplan voor de race was helder. De SMS Seyffarth Motorsport coureur verheugde zich op een scherpe inhaalrace naar de kopgroep. Zover kwam het echter niet. Al in de installatieronde naar de grid openbaarde zich een elektronische storing. Na een snelle reparatiepoging en een start vanuit de pitstraat begon Renger aan een opmars van achteren. Het mocht niet baten en Renger moest zijn bolide onverrichterzake terugbrengen naar de pits. Terwijl zijn wagen naar binnen werd geduwd, reed tot overmaat van ramp Récardo Bruins ook nog over de voorkant van Renger's wagen. Een race om snel te vergeten voor Renger van der Zande en zijn Seyffarth team.

RENGER VAN DER ZANDE :" Tja, de victorie van drie podiums in mijn eerste drie Formule 3 weekenden kreeg vandaag even een deuk. Vooral door de onbenullige acties van twee andere rijders kreeg het nog een apart tintje. De technische storing, die uiteindelijk de spelbreker was, is vervelend. Maar racen is techniek en techniek kan je soms in de steek laten. Nu komt het aan op mijn incasseringsvermogen. De volgende race is over 14 dagen op de Nürburgring en dan zal ik me keihard revancheren. Voorlopig geniet ik nog even van mijn gigantische bokaal van gisteren."

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Jarno Kraayvanger. Bezoek Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com voor meer informatie en beeldmateriaal of contacteer Jeroen Vermeeren (Insight F1) op +31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com.