Time : 19:10:50
Date : 14 May 2006
Sender Name: Fedichem

Massale belangstelling voor de Zondag van de Chemie

Vandaag zondag 14 mei 2006 organiseerde Fedichem, de Federatie van de Chemische Industrie van België, de Zondag van de Chemie. In heel het land stelden zo'n 30 chemische bedrijven en evenveel onderwijsinstellingen zich voor aan het publiek. De belangstelling was met ruim 50.000 bezoekers massaal. In Vlaanderen toonden ook de Vlaamse bewindslieden Moerman en Van Mechelen, naast lokale politici, belangstelling voor de chemiesector. In Wallonië kwamen ministers Arena en Marcourt de chemie met een bezoek vereren.

Meer dan 50.000 bezoekers hebben dus de chemie in al haar facetten ontdekt en haar duurzame realisaties voor ons dagelijks welzijn gewaardeerd.

Met de Zondag van de Chemie wou de sector haar economisch belang onderstrepen. In talloze bedrijven werd getoond dat de chemie alomtegenwoordig is in het dagelijks leven en heel wat oplossingen levert door innovatie.

De sector wou ook het belang onderlijnen van
technisch-wetenschappelijke studierichtingen en had daartoe onderwijsinstellingen van universitair tot secundair niveau uitgenodigd om in de bedrijven zelf hun opleidingsmogelijkheden toe te lichten.
Naast tentoonstellingen, busrondritten, bezoeken aan grote chemische installaties, opslagplaatsen en technische werkplaatsen hadden heel wat bedrijven ook oog voor de kleinsten en hadden voor hen diverse doe-activiteiten georganiseerd. Ook meerdere KMO's lieten zich van hun beste kant zien.

Informatie:
Daniel Verbist, tel. 0496-59.36.14
Dirk Clotman, tel 0496-59.36.22