Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Marc Goossens ongenaakbaar in ELF BRL V6

Marijn van Kalmthout en Peter Furth delen zeges openingsraces ELF-BRL Light

ASSEN, 14 mei 2006 - Voor de ELF Benelux Racing League (kortweg ELF-BRL) startte het seizoen 2006 in Assen. Tijdens het Dutch Power Pack Festival op het vermaarde

TT Circuit (4.500 toeschouwers) verschenen in totaal maar liefst 35 coureurs aan de start. Daarvan reden er 14 in de nieuwe 'light' klasse met de Ford Focus body. Hoofddorper Marijn van Kalmthout manifesteerde zich in de openingsrace als sterkste en won met een voorsprong van ruim 12 seconden op Peter Furth en Tom Koop. In de BRL-V6 klasse gingen beide zeges naar de Belgische gastrijder Marc Goossens, die daarmee zijn pole positions optimaal benutte. Achter hem deelden in de eerste race Jacky van der Ende en Phil Bastiaans de tweede navolgende plaatsen. Phil Bastiaans leek later die middag de tweede plek voor zich op te eisen, maar het inhalen onder een gele vlag kostte hem het eremetaal. Jacky van der Ende en Nelson van der Pol klommen daardoor op naar het podium. De winnaar van de eerste 'BRL Light-race', Marijn van Kalmthout vond al in de opwarmronde van die tweede race zijn Waterloo door een technisch defect, waarna Peter Furth de zege voor zich opeiste.

Na zijn eerste overwinning toonde Marijn van Kalmthout zich supertevreden. "De training verliep voor ons als volgens plan en bij de start van de race kwam ik prima weg. Aanvankelijk wist Peter Furth het tempo goed te volgen, maar halverwege de race was mijn voorsprong voldoende en kon ik gaan consolideren en mijn banden voor de tweede race sparen." Peter Furth kende, net als menig ander deelnemer aan de 'BRL Light' klasse een hectische voorbereiding. "In de dagen voor de races hebben we met man en macht vaak tot ver in de nacht aan de auto gebouwd om hem raceklaar te krijgen. De basis van de auto is misschien wel gelijk aan die van voorheen, maar door dit nieuwe koetswerk, de andere schokdempers en alle technische veranderingen viel er toch heel veel werk te doen. Dat verklaarde waarom wij op vrijdag met een auto reden waarin nog niet alle ramen zaten. Gedurende het raceweekend hebben we de auto verder opgebouwd en afgesteld.

Marijn van Kalmthout legt zijn voortijdige uitval in de tweede race als volgt uit: "In de opwarmronde zag ik op de display de spanning terugvallen van 12 naar 9 volt en daarmee was het over. Ik heb nog geprobeerd naar de pits te komen, in de hoop dat zij daar het mankement konden oplossen, maar dat lukte niet. Jammer, maar ook dat kan gebeuren", aldus Van Kalmthout. Direct na de finish van de tweede race was hij de eerste die Peter Furth met zijn overwinning feliciteerde. Zandvoorter Furth was duidelijk: "Deze overwinning draag ik op aan de mensen die in de afgelopen dagen zo hard aan mijn auto hebben gewerkt. Hij is nog niet helemaal klaar, dus dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen."

In het overdonderende startkabaal van de ELF-BRL-V6 klasse was het de ervaren Belgische gastcoureur Marc Goossens die tot tweemaal toe de rest van het veld aftroefde. Toch moest hij alle zeilen bijzetten om zijn winst veilig te stellen. Met name Jacky van der Ende in de eerste race en Phil Bastiaans in de tweede race hielden de druk hoog en bleven bocht naar bocht aandringen om zijn eerste plaats over te nemen. Met name in de tweede race was het verschil op de lijn miniem. Als een schaduw volgde Bastiaans de Belgische koploper, die met miniem verschil won. Bastiaans werd echter na afloop bestraft voor het inhalen op een moment dat dat niet was toegestaan. Hij kreeg daarvoor een halve minuut straftijd toebedeeld en viel terug naar een elfde plek. De tweede race kende een drie ronden tellende Safety Car situatie nadat Wim van Genderen en Peter Gerhards elkaar in de eerste meters raakten, waarna de gehavende bolides eerst van de baan verwijderd moesten worden. Marc Goossens was na afloop van de races bijzonder te spreken over de klasse, de organisaties en de races.

Uitslag BRL Light race 1 Dutch Power Pack Festival Assen:
1.Marijn van Kalmthout 12 ronden in 23.13 395; 2. Peter Furth op 12.437; 3. Tom Koop op 20.297;


4. Dick Freebird op 20.82; 5. Henry Zumbrink op 28.812; 6. Niels Hartkamp op 1 ronde.

Uitslag BRL Light race 2 Dutch Power Pack Festival Assen:
1.Peter Furth 12 ronden op 28.39.801; 2. Dick Freebird op 7.402; 3. Henry Zumbrink op 22.442;


4. Niels Hartvelt op 30.928; 5. Erik van den Munckhof op 31.132; 6. Rene Zwikker op 41.419

Overall uitslag BRL race 1 Dutch power Pack Festival Assen:
1.Marc Gossens 12 ronden in 21.40.687; 2. Jakcy van der Ende op 1.235; 3. Phil Bastiaans op 2.249;


4. Donald Molenaar op 3.452; 5. Sandor van Es op 6.102 en 6. Daniel Schryvers op 15.417.

Overall uitslag BRL race 2 Dutch power Pack Festival Assen:
1. Marc Goosens 12 ronden in 27.23.571; 2. Jakcy van der Ende op 2.334;


3. Nelson van der Pol op 5.389; 4. Pieter Belmans op 8.171; 5. Daniel Schryvers op 12.261 en 6. Danny van Dongen op 16.816.

Voor nadere informatie: www.brllight.nl.

---
Voor de redactie: Voor nadere informatie betreffende de Benelux Racing League:

Harry Maessen (organisatie BRL) 06-53 149 669.


---- --