Ingezonden persbericht


Duits Formule-3 kampioenschap op Lausitzring

HO-PIN TUNG OPNIEUW LEIDER FORMULE 3 KAMPIOENSCHAP


2006-05-14

Klettwitz, 14 MEI 2006 ­ Voor de tweede opeenvolgende dag klonk het Chinese volkslied voor Ho-Pin Tung (23) op de EuroSpeedway. De Chinees-Nederlandse coureur wist niet alleen de race te winnen vanaf de tweede startplek maar pakte ook weer de leiding van het kampioenschap terug. Ho-Pin Tung: "Ik reed in tweede positie toen de auto van Joey Foster kapot ging. Dit gaf mij de leiding in de race en zodoende kon ik dit weekend maximale punten scoren".

KWALIFICATIE
In de ochtend werd de kwalificatie gereden om de startposities voor ronde 6 van het Duits Formule 3 kampioenschap te bepalen. De bezoekers werden getrakteerd op een spannende sessie waarin door de grote hoeveelheid gele vlaggen het voor de rijders moeilijk was om een snelle ronde neer te zetten. De Brit Joey Foster behaalde zijn eerste pole position en zal de eerste startrij delen met Ho-Pin Tung wie in de laatste seconden nog een snelle tijd wist te realiseren.

HO-PIN: "Net als gisteren hadden we ontzettend veel gele vlaggen. Vandaag kon ik maar drie snelle ronden rijden waarbij ik uiteindelijk tijdens mijn snelste ronde nog iemand moest inhalen. Ik ben niet ontevreden want ik start vanaf de eerste rij."

RACE-2
Na de start kon Ho-Pin aansluiten bij Joey Foster met op de derde plaats Nico Hulkenberg. De koplopers reden een eenzame race zonder inhaalpogingen tot ronde elf toen Foster zijn auto met een probleem langs de kant parkeerde en geen punten meer kon behalen. Vanaf dat moment had Ho-Pin de leiding in de wedstrijd en zou deze niet meer uit handen geven. Als vaste bezoeker van het podium kon Ho-Pin het podium delen met Hulkenberg op de tweede plek en Ferdinand Kool op de derde plek.

HO-PIN: "Ik lag tweede achter Foster toen hij met problemen uitviel. Afgelopen jaar had ik een transmissie probleem in de opwarmronde en was zeer teleurgesteld maar vandaag was ik blij dat hij degene met problemen was. Dat soort momenten horen bij de sport. Ik ben blij dat ik dit weekend twee races heb gewonnen en zo de Lausitzring kan verlaten met 21 extra punten voor het kampioenschap!"

Noot voor de redactie,