Nederlands fotomuseum


18 05 2006

Vliegende start Amateurdagen 2006

Absurde situaties speelden de hoofdrol afgelopen zondag 14 mei tijdens de eerste Amateurdag van dit jaar. Helemaal in stijl van de tentoonstelling Verhalen vertellen van Hannes Wallrafen had de Amateurdag het thema 'Spelen met de Werkelijkheid'.

Het programma begon met een rondleiding door Verhalen vertellen. Bewondering was er voor de energie die Wallrafen stopte in de voorbereiding van zijn geregisseerde foto's en voor de wijze waarop hij dingen voor elkaar kreeg als fotograaf. Na de lunch bij Café Coenen werden voor de fotoworkshop locaties als de Veerhaven en Schoonoord bezocht. De groep maakte vol overgave weldoordachte composities met gebruik van mededeelnemers en meegebrachte attributen. Grote creativiteit sprak er uit de vele absurde situaties die verzonnen werden. Een man die uit een put kruipt, een vrouw die van een trap valt. Bij de bespreking van de veelal surrealistische resultaten werd er naast het commentaar dan ook vooral veel gelachen.

De dag werd begeleid door Hester Blankestijn (fotograaf en museumdocent).

Wilt u ook meedoen?
Er zijn nog plaatsen op de Amateurdagen van zaterdag 20, zondag 21 en zaterdag 27 mei. Zaterdag 3 juni is inmiddels volgeboekt. Meldt u aan via educatie@nederlandsfotomuseum.nl Dit e-mail adres wordt beschermd tegen from spam bots, u hebt Javascript nodig om het te bekijken

Spelen met de werkelijkheid. Amateurdagen 2006