Vewin

http://www.vewin.nl

Vooraankondiging

Rijswijk, 14 april 2006

Landelijke aandacht voor drinkwater
Week van het Water in het teken van gezondheid

Van 15 tot en met 21 mei staat Nederland in het teken van drinkwater. De Nederlandse waterbedrijven organiseren dan samen met brancheorganisatie VEWIN de jaarlijks terugkerende Week van het Water. Een paar dagen aandacht voor zoiets gewoons dat toch zo onmisbaar is!

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld. Dagelijks zorgen de Nederlandse waterbedrijven voor 3 miljard liter zuiver en betrouwbaar drinkwater. Het is het meest gecontroleerde levensmiddel dat we kennen. Nederland loopt met haar zuiveringstechnieken wereldwijd voorop en deelt deze kennis en ervaring met landen waar de kwaliteit van drinkwater niet voldoet. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Nederlandse consument vertrouwen en interesse heeft in drinkwater, maar over betrekkelijk weinig kennis beschikt. Dat is de reden dat de Nederlandse waterbedrijven en VEWIN tijdens deze Week van het Water stil willen staan bij dit product.

Drinkwater en gezondheid
De focus zal dit jaar liggen op drinkwater en gezondheid. De mens bestaat voor gemiddeld 60 à 70% uit water. Water is dus de belangrijkste bouwstof van ons lichaam: het verzorgt het transport van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, helpt de spijsvertering, voert afvalstoffen af, controleert de temperatuur en werkt als smeermiddel voor de gewrichten en ogen. Daarom is het belangrijk om er voldoende van te drinken: 1,5 tot 2 liter per dag. Water hoort bij een gezonde levensstijl. Het is een wapen in de strijd tegen overgewicht, maar bevat ook de mineralen die een mens dagelijks nodig heeft. Bovendien wordt kraanwater altijd vers thuis afgeleverd en is het nooit uitverkocht!

Landelijke en regionale activiteiten
Meer weten over de Week van het Water? Bezoek dan www.weekvanhetwater.nl. Naast alle landelijke activiteiten en publicitaire aandacht vinden regionaal diverse evenementen plaats.


--- EINDE BERICHT ---