vbv De Graafschap

persbericht

datum: 24 april 2006

De graafschap start met regionale talentenscholen

De Graafschap start in september met een vijftal regionale talentenscholen voor D- en E-pupillen waar de talentvolle jeugdspelertjes wekelijks technisch geschoold zullen worden middels Wiel Coerver trainingsmethodiek.

De talentenscholen komen in Winterswijk, Zutphen, Borculo, Duiven en Doetinchem en bij de opzet ervan wordt samengewerkt met de amateurclubs die zijn verenigd in het RSVJ (Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen)

Jeugdtrainers van de deelnemende clubs gaan assisteren bij de talententrainingen en worden zodoende vertrouwd gemaakt met de Wiel Coerver trainingsmethodiek. Doordat deze trainers de aldus opgedane kennis bij hun eigen clubs kunnen toepassen denkt De Graafschap de kwaliteit van de jeugdopleidingen in de totale regio een impuls te geven. De Graafschap denkt op deze wijze tevens een veel bredere basis onder haar jeugdopleiding te creëren.

Maandag 15 mei aanstaande, aanvang 18.45 uur zal op stadion De Vijverberg een demonstratietraining worden gegeven door De Graafschap jeugdtrainer Willem Van Zeist, een van de schaarse experts die de Wiel Coerver trainingsmethode volledig beheersen. Alle convenantclubs, maar ook alle regionale clubs die nog geen lid zijn van het RSVJ zijn hiervoor uitgenodigd. Vertegenwoordigers van de media zijn ook van harte welkom voor deze 2e bijeenkomst over het talentenplan.

***