Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 1 mei 2006

MuziekWeb presenteert:
Nieuw album Arling & Cameron vóór officiële release gratis digitaal te leen

Op 15 mei verschijnt Hi-fi Underground, de eerste cd van het Nederlandse duo Arling & Cameron sinds 2001. Challenge Records en MuziekWeb, de website van de Centrale Discotheek Rotterdam, bieden het album twee weken vóór de officiële release gratis digitaal te leen aan via internet. Vanaf maandag 1 mei 12.00 uur kunnen de tracks van Hi-fi Underground gratis worden gedownload via www.muziekweb.nl. De tracks kunnen vervolgens zeven dagen worden afgespeeld op de eigen pc.

Al eerder werden het debuutalbum van de Rotterdamse reggaeartiest Ziggi, een speciaal mini-album van de Amsterdamse hiphopper Riza en tracks van Het Land Van, het tweede album van het nederhop-duo Lange Frans & Baas B, op deze manier digitaal beschikbaar gesteld.

In november 2005 is de Centrale Discotheek gestart met het digitaal uitlenen van muziek. Meer dan 5.000 jazz en klassieke-cd s van de labels Challenge, Chesky, Naxos, Marco Polo, ECM, Pentatone, Dox en Black & Tan kunnen gratis worden geleend via internet. En met groot succes: tot nu toe zijn al meer dan 320.000 tracks digitaal uitgeleend.

Het digitaal uitlenen van muziek is ontwikkeld door de Centrale Discotheek Rotterdam, met medewerking van Buma/Stemra, Stichting Norma, Bibliotheek.nl en de muziekmaatschappijen. Gedurende het eerste proefjaar is digitaal muziek lenen gratis.