Ingezonden persbericht


Persbericht Leiden 1 mei 2006.

Fiets je fit bij de Avondfietsvierdaagse van SWIFT

De Leidse Ren en Toervereniging SWIFT organiseert ook dit jaar weer de Avondfietsvierdaagse van maandag 15 t/m vrijdag 19 mei. Elke avond in die week zijn er speciaal uitgepijlde tochten van 15 en 30 km in de prachtige omgeving van Leiden. Alle windstreken rond Leiden worden bediend: van de duinen tot de meren, van de bollen tot de polders. De deelnemers kunnen van de vijf avonden er vier uitkiezen voor de volledige Avondfietsvierdaagse met een speciale herinnering. Ook kan men één of meer avonden afzonderlijk inschrijven. De tochten voeren langs stempelposten, die ook functioneren als zomerse koek- en zopietenten. Startplaats en inschrijving zijn elke avond tussen 18.30 en 19.30 uur bij het clubhuis van SWIFT in park "De Bult", Willem vd Madeweg 1, Leiden. Per fiets ook bereikbaar via Roomburgerweg en Heinekenpad.

De nieuwe sportwethouder Raymond Keur (SP) geeft startschot Avondfietsvierdaagse

Bij de opening van de Avondfietsvierdaagse treedt Raymond Keur voor de eerste keer in het openbaar op in zijn functie als Leidse sportwethouder. Op maandag 15 mei om 18.30 uur zal hij het startschot lossen voor een week sportieve recreatie op de fiets. Swift verwacht ook dit jaar weer honderden fietsers die de kuitspieren voelen kriebelen, een beetje conditie willen opdoen voor de vakantie of gewoon op een gezonde manier lekker willen zomeravonden. Gezinnen met kinderen, 50 plussers, vriendenclubjes, sportieve burengroepjes, fitnessclubjes, noem maar op. Swift-toercoördinator Cor Vergeer: "SWIFT heeft de ambitie om Leiden fietsstad nummer 1 in Nederland te maken. Dat willen we doen door te investeren in de breedtesport. Tenslotte is SWIFT-lid en Tour de France winnaar Joop Zoetemelk ooit ook begonnen op een kinderfiets"

Zowel bij de start als bij terugkomst kunnen de deelnemers bij SWIFT op het terras of in het clubhuis terecht om de zadelpijn te verwerken met een hapje en een drankje. De slotavond, vrijdag 19 Mei, is er voor alle fietsers een feestelijke afsluiting: De A4D-afterparty, met live-muziek en speciale gasten. Als de fietsbenen het toelaten kan er gedanst worden.

Noten voor de redactie

- Als bijlage de folder die in een oplage van 10.000 verspreid wordt via een aantal centrale punten in Leiden en omgeving.
- U kunt vrij beschikken over de verschillende logo's. Ik zou het zelfs erg waarderen als u het logo van SWIFT en/of van de Avondfietsvierdaagse wilt overnemen.
- Voor eventuele verdere informatie kunt u terecht bij Cor Vergeer, SWIFT-toercoordinator, tel. 071-5311406 of corvergeer@hetnet.nl

---- --