Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


Codarts presents: Body of Work, an evening of dance and live music Net als in 2004 en 2005 verzorgen dans- en muziekstudenten van Codarts ook in 2006 de avondvullende voorstelling Body of Work. Dit jaar staan ze zelfs twee avonden in de Rotterdamse Schouwburg, namelijk op maandag 15 en dinsdag 16 mei. Codarts is bijzonder verheugd en buitengewoon trots dat het programma van dit jaar ook werken bevat van Ed Wubbe en Jirí Kylián.

Voor de derde achtereenvolgende keer slaan de Rotterdamse Dansacademie en het Rotterdams Conservatorium de handen ineen om een bijzondere voorstelling met dans en live muziek te presenteren op het grote podium van de Rotterdamse Schouwburg - en daarmee het publiek een onvergetelijke theaterbelevenis te bezorgen.

Naast bewerkingen en hernemingen van bestaand repertoire bevat het programma van Body of Work ook choreografieën en composities die speciaal voor deze voorstelling zijn gemaakt. Dit jaar ging een opdracht naar de jonge choreografen Stephen Shropshire en Sascha Engel (oud-student van de choreografie-opleiding van de Rotterdamse Dansacademie). Schropshire creëerde een groepswerk op muziek van Stravinski, Engel een mannenstuk (muziek: Haddas). Ook de van oorsprong Indonesische danseres en choreografe Ayu Ariyati, eveneens oud-studente van de Rotterdamse Dansacademie, maakte een nieuw stuk voor Body of Work (in co-productie met Pasar Malam Besar). In haar werk staat de relatie tussen Westerse en niet-Westerse dans centraal.

De herneming van het mannenstuk Psappha van de Italiaanse choreograaf Mauro Bigonzetti, met de spectaculaire slagwerkmuziek van Xenakis, verbindt Body of Work van vorig jaar met de editie van dit jaar (zie foto).

Codarts is bijzonder verheugd en buitengewoon trots dat het programma van dit jaar ook werken bevat van Ed Wubbe en Jirí Kylián. Wubbe, onder wiens artistieke leiding Scapino Ballet Rotterdam zich vanaf 1992 heeft ontwikkeld tot één van de trendsetters op het gebied van de eigentijdse dans in Nederland, stelde twee mooie duetten beschikbaar (muziek: Busoni).
Kylián, die vorig jaar zijn dertigjarige verbintenis met het Nederlands Dans Theater vierde, sprak met het ter beschikking stellen van (een deel van) zijn schitterende stuk A Way A Lone zijn vertrouwen uit in de Rotterdamse Dansacademie. Speciaal voor Body of Work heeft hij een intro voor zijn werk gechoreografeerd. Onder leiding van de beroemde danseres Sabine Kupferberg, partner en muze van Kylián, studeren studenten van de Rotterdamse Dansacademie het stuk in (muziek: Bach).

Ook deze derde editie van Body of Work wordt georganiseerd in samenwerking met de Lions Club Rotterdam Harbour.

Body of Work, maandag 15 en dinsdag 16 mei 2006, Rotterdamse Schouwburg, aanvang 20.30 uur. Kosten EUR 19,50. Reserveren kan rechtstreeks bij de kassa van de schouwburg: 010-4118100. Relaties van Codarts mogen gratis naar binnen en dienen zich aan te melden via codarts@codarts.nl