Gemeente Sneek


Wethouder Ekhart debatteert over jeugdbeleid

Wethouder Andries Ekhart neemt maandag 15 mei 2006 in Utrecht deel aan een debat over de nieuwe inrichting van het jeugdbeleid. Andere debaters zijn betrokkenen uit de landelijke overheid en uit de provinciale en lokale overheden, die een duidelijke opvatting hebben over jeugdbeleid, jeugdzaken, en jeugdvoorzieningen.

Aanleiding voor het debat is een sturingsadvies van Operatie Jong, een samenwerkingsverband van de ministeries van VWS, OCW, Justitie, SZW en BZK dat de samenhang in het jeugdbeleid wil versterken en de samenwerking tussen departementen, mede-overheden en instellingen wil verbeteren. Het sturingsadvies is geschreven door Steven van Eijck, commissaris Jeugd en Jongerenbeleid.

Het debat wordt georganiseerd door de Maatschappelijke Ondernemers Groep (MOgroep), de brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang. De 2000 ondernemers uit de branches en hun werknemers werken op het hele terrein van kinderen en jongeren: de gezonde jongeren, de kwetsbare jeugd en de probleemjeugd.

Het debat over de nieuwe inrichting is een van de debatten over het thema jeugd die de MOgroep houdt onder de naam café Jeugdzicht.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 10-5-2006