Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 11 mei 2006, 144

Reconstructie Anthony Fokkerweg en de Schakel

Op 15 mei aanstaande start de gemeente Eindhoven met de reconstructie van de Anthony Fokkerweg en de Schakel. De werkzaamheden zullen in verschillende fasen worden uitgevoerd.
In de eerste fase worden er voorbereidende werkzaamheden getroffen. De fietspaden worden verlegd en de toegang tot de Schakel voor de fietsers verbreed. Het fietspad aan de westzijde van de schakel vervalt en het pad aan de oostzijde wordt uitgebreid naar een twee richtingsverkeer fietspad. Deze fase duurt twee weken.

Afsluiten rijbaan

Tijdens de tweede fase wordt de zuidelijke rijbaan van de Anthony Fokkerweg vervangen, deze rijbaan is constructief versleten en aan vervanging toe. Dit heeft als gevolg dat de noordelijke rijbaan twee richtingsverkeer wordt en dat er voor iedere richting nog maar één rijstrook beschikbaar is. Dit zorgt voor vertraging, autoverkeer richting centrum wordt dan ook geadviseerd gebruik te maken van de John F. Kennedylaan of de Tilburgseweg. Deze werkzaamheden nemen ongeveer zes weken in beslag.

Autoverkeer Oirschot gestremd

Ook wordt de Oirschotsedijk aan de zuidzijde van de Anthony Fokkerweg afgesloten voor al het doorgaand verkeer richting Oirschot en terug. Het autoverkeer richting Oirschot wordt omgeleid via de Boschdijk - Tilburgseweg - Best - Oirschot. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Oirschotsedijk. Tijdens deze afsluitingen wordt wel de kruising Oirschotsedijk â Mispelhoefstraat tijdelijk opengesteld voor verkeer.

In de laatste fasen worden er nog verschillende werkzaamheden verricht aan de noordelijke rijbaan van de Anthony Fokkerweg en aan een deel van de Schakel. De werkzaamheden worden 1 augustus 2006 afgerond. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven