Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 11 mei 2006

Maandag en dinsdag wordt in Bureau Brabant de aandacht gevraagd voor een ontvoering in Turnhout die eindigde in Ulvenhout Verder komen een inbraak in Ommel en Maarheeze en diefstallen in Den Bosch en Rosmalen aan de orde.

Ontvoering Turnhout/Ulvenhout

Op 8 februari is een jonge vrouw in het Belgische Turnhout per fiets op weg naar haar werk als ze onderweg wordt aangesproken door een onbekende man die haar een lift aanbiedt. In plaats van naar haar werkadres te gaan, rijdt de man naar Ulvenhout waar hij het
slachtoffer verkracht. De politie vermoedt dat de dader uit Nederland komt. In de uitzending wordt een compositietekening van de man getoond. Verder is een goede omschrijving van zijn auto bekend.

Deze zaak wordt ook uitgezonden in de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 16 mei.

Diefstal Rosmalen en Den Bosch

In een winkel aan Vreeburg in Rosmalen steelt een vrouw enkele sieraden. In de uitzending wordt een foto van de vrouw getoond.

Twee mannen stelen in een supermarkt aan de Rompertpassage in Den Bosch de portemonnee van een winkelende klant. Ook zij staan goed op de foto.

Inbraak Ommel

In een bedrijf aan de Kranenvenweg in Ommel is enige tijd geleden ingebroken. Uit het pand werd een kluis weggenomen. Er zijn
vermoedelijk meerdere daders in het bedrijf geweest. Een van hen is geregistreerd door de bewakingscameras.

Inbraak Maarheeze

In een woning aan het Ridderspoor in Maarheeze wordt eind 2005 ingebroken. De dieven nemen onder andere enkele bankpassen mee, sieraden en een leren jas. Een van hen staat op een foto als hij na de inbraak met een gestolen creditcard een aankoop doet.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 15 mei om 19.12 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 16 mei om 17.12 uur.

Auteur: Gerda Preusting