Ingezonden persbericht


Marktplaats geeft startsein eerste televisiecampagne sinds oprichting

Amsterdam, 11 mei 2006 - Marktplaats.nl geeft 15 mei het startsein voor zijn eerste televisiecampagne sinds de oprichting van de advertentiewebsite. In de televisiecommercial staan twee mensen die elkaar kunnen helpen centraal. Ze hoeven elkaar alleen nog maar te vinden via Marktplaats, de site die kopers en verkopers bij elkaar brengt. De nieuwe pay-off "Gemaakt voor elkaar" sluit hier naadloos op aan. De televisiecommercial zal te zien zijn op RTL4, RTL5 en RTL7 en is een toevoeging op de bestaande marketinginspanningen van Marktplaats die zich vooral op het internet richten. De 2 auto's die in de commercial zijn gebruikt, stonden als advertentie op Marktplaats en zijn met toestemming van de verkopers beschikbaar gesteld voor de commercial.

Young & Rubicam Amsterdam bedacht de campagne die het doel heeft de merkloyaliteit van Marktplaats te vergroten en de naamsbekendheid te versterken. Uit de 'Brand Tracking Survey' blijkt dat de naamsbekendheid van Marktplaats in oktober 2004 gestegen is van 90% naar 96% een jaar later. Met een bereik van 58% is Marktplaats de tweede website van Nederland. "Het online bereik van Marktplaats is in het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid", vertelt Oscar Diele, Algemeen Directeur Marktplaats.nl. "Deze campagne is een logische volgende stap in de ontwikkeling van Marktplaats. Met de televisiecommercial willen we het sympathieke en betrouwbare van ons merk onderstrepen."

Voor de overname van eBay groeide Marktplaats vooral op basis van mond-tot-mond reclame vanuit haar community. Na de overname heeft Marktplaats zich ook actiever op (internet)marketing gericht.

Vanaf 15 mei is de televisiecommercial ook op www.marktplaats.nl te bekijken.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 120.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###