Gemeente Sneek


Schapen starten maandag met begrazing Sneker woonwijk Vanaf maandag 15 mei 2006 houdt een kudde van 250 schapen het gras kort in het ecologische parkje in de wijk Duinterpen Duurzaam te Sneek. De schapen horen bij de kudde van de Wylde Weide van Diederik Sleurink uit Tjalleberd. Wethouder Jan Bargboer van de gemeente Sneek zal het officiële startsein geven voor het laten begrazen door schapen van het groen in een woonwijk.

Het ecologische parkje in Duinterpen Duurzaam is een terrein van ongeveer 3,5 hectare. Daarnaast wordt de groene gordel om de wijk Duinterpen aangepakt. Als Duinterpen is afgegraasd gaat de kudde naar het Rasterhoffpark. Daar wordt ook nog zo'n 5 hectare door de schapen onder de 'tanden' genomen, vooral in de buurt van het waterkunstwerk, op een polderdijk bij de Brekken en op andere plekken waar de Schotse Hooglanders niet kunnen komen.

Onder begeleiding van een herder en een bordercollie beheren de schapen gedurende drie perioden van drie weken op een ecologisch verantwoorde wijze het wijkgroen van Duinterpen Duurzaam. Bijkomend voordeel is het feit dat het gras niet hoeft te worden afgevoerd. Bovendien zorgt de begrazing ervoor dat op natuurlijk wijze meer variatie in de vegetatie optreedt.

Gedurende hun verblijf in Duinterpen duurzaam houden de schapen 's nachts domicilie op een stukje weiland in de buurt en/of op het in de buurt gelegen polderdijkje.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 11-5-2006