Woonwaardevol helpt huurders van huur naar koop

Vestia rotterdam feijenoord

Op 15 mei lanceert Vestia de website www.woonwaardevol.nl. Woonwaardevol voorziet hiermee in de wens van veel huurders om een eigen woning te bezitten, maar die niet goed weten wat hun mogelijkheden zijn. De site is opgezet in samenwerking met Rabobank Rotterdam en Kwantum.

De woningmarkt in Rotterdam
Vestia is, samen met collega-corporaties, druk doende met het vernieuwen van het woningaanbod in Rotterdam. Om de eenzijdigheid in de woningvoorraad te doorbreken worden hierbij zowel koop- als huurwoningen ontwikkeld. Daarbij is doorstroming van huurders naar kopers van groot belang. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de kopers bij Vestia voormalig huurders zijn.

Huren? Kopen kan ook
Veel huurders zijn tevreden met hun woning. Maar ook zijn huurders relatief onbekend met de mogelijkheden van het kopen van een eigen woning. Hoe vraag ik een hypotheek aan? Hoeveel kan ik lenen? Wat is een Vereniging van Eigenaren? Na een bezoek aan de website kan de huurder een weloverwogen keuze maken tussen huren en kopen.

Woongevoel
De website biedt bovendien informatie die te maken heeft met het woongevoel dat een eigen woning met zich mee kan brengen: informatie over wijken, woontrends en testimonials van huurders die een eigen woning hebben gekocht.

Woningaanbod
Het woningaanbod op Woonwaardevol betreft nieuwbouwprojecten van Vestia in Rotterdam en omgeving. Vanaf januari 2007 zal het woningaanbod in de overige regios waar Vestia actief is, worden toegevoegd.


---