Gemeente Alkemade


Blauwemolenweg Rijpwetering tijdelijk afgesloten

Vanaf maandag 15 mei 2006 wordt het deel van de Blauwemolenweg richting de Zuidweg in Rijpwetering voor circa 10 weken afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is nodig vanwege het aanbrengen van een damwand in het talud van de HSL-Zuid. Het verkeer wordt omgeleid via de Achterdijk/Boskade. De HSL-Zuid ligt in dit gebied grotendeels op een betonnen plaat langs de A4. Dit is van oudsher een zettingsgevoelig gebied. Dit betekent dat de ondergrond zowel horizontaal als verticaal kan verplaatsen. In het ontwerp is hier rekening mee gehouden door plaatselijk lichte materialen te gebruiken. Vervolgens is het zettingsproces gevolgd.

De meetresultaten geven aan, dat er toch meer horizontale verplaatsing optreedt dan vooraf is berekend. Dit betekent dat er extra maatregelen nodig zijn.

In het talud van de HSL-Zuid zal daarom over circa 500 strekkende meter, een verankerde damwand worden aangebracht. Daar het om een grote heistelling gaat, die ver uitsteekt over de weg, is een afsluiting van de Blauwemolenweg tussen de Achterwetering en de Zuidweg noodzakelijk. De omleidingsroutes zijn ter plaatse via bebording aangegeven. Fietsers vanuit Rijpwetering naar Leiderdorp en andersom worden omgeleid via Hoogmade (Hoogmadeseweg, Noordeinde, Kerkstraat en Van Klaverweijdeweg).

Mogelijkerwijs moeten in de spoorbaan ook nog aanpassingen plaatsvinden. Op dit moment wordt bekeken of en wanneer deze werkzaamheden het best kunnen worden uitgevoerd. Het is niet uit te sluiten dat de weg tijdens deze werkzaamheden opnieuw geheel of gedeeltelijk moet worden afgesloten.

Voor meer informatie vragen over de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren bellen naar de gratis HSL-infolijn, (0800) 475 98 43 of kijken op de website: www.hslzuid.nl.