Provincie Limburg

975.000,- voor vrijwilligerswerk Muziek Provincie onderstreept belang van vrijwilligerswerk

Van 15 mei tot 30 juni 2006 is de aanvraagperiode voor de provinciale subsidieregeling Muziek geopend. Verenigingen en stichtingen, zoals schutterijen, harmonieën, fanfares, majorette- en tamboerkorpsen, koren etc. die in meerderheid met vrijwilligers werken, komen in aanmerking voor deze waarderingssubsidie. Ook kerkkoren kunnen een aanvraag indienen via hun parochie. Met deze waarderingsregeling geeft de Provincie Limburg een impuls aan het Limburgse vrijwilligerswerk.

Voor de subsidieregeling Muziek is een subsidiebedrag van 975.000,- beschikbaar die over al de te honoreren aanvragen gelijkelijk wordt verdeeld, met een maximum van 500,- per aanvraag. Gedeputeerde voor Welzijn, Odile Wolfs, is blij met deze aandacht voor het vrijwilligerswerk: Vrijwilligerswerk vormt de ruggengraat van onze samenleving. In ons sociale beleid neemt de ondersteuning van het vrijwilligerswerk dan ook een prominente plaats in. Naast het reguliere vrijwilligersbeleid, biedt deze regeling de mogelijkheid de vele vrijwilligersorganisaties in Limburg een financiële blijk van waardering te geven. Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligerswerk functioneren. Al deze mensen verdienen een groot compliment. Met deze regeling laat de Provincie haar waardering blijken voor al het werk dat vrijwilligers in Limburg doen. Geschat wordt dat in Limburg circa 350.000 vrijwilligers actief zijn en er op zijn minst 10.000 vrijwilligersorganisaties zijn.

Meer informatie over de waarderingsregeling vrijwilligerswerk is op de website van de Provincie Limburg www.limburg.nl beschikbaar. Klik op de button Subsidieregeling Vrijwilligerswerk 2006. Met behulp van een checklist kan iedereen controleren of hij/zij in aanmerking komt voor een subsidie. Alleen via het verplichte aanvraagformulier kan subsidie worden aangevraagd.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de uitvoerder van de regeling onder telefoonnummer (046) 420 71 97 (tijdens kantooruren).

12-5-2006 13:38