Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 12 mei 2006

U2's Joshua Tree op nummer 1 in de Veronica Album Top 1000 Allertijden!

Het album 'The Joshua Tree' van de Ierse groep U2 is door de luisteraars van Radio Veronica wederom tot het beste album aller tijden verkozen. Vanaf tweede paasdag konden luisteraars van Radio Veronica hun stem uitbrengen voor de Album Top 1000 Allertijden via www.radioveronica.nl.

De Album Top 1000 Allertijden start aanstaande maandag 15 mei om 9.00 uur en duurt tot en met vrijdag 26 mei.

Eindredacteur Johan van Slooten over de nummer 1, 'The Joshua Tree' van U2: "Je kunt als artiest nog zóveel hitsingles hebben, maar alleen de allergrootsten zijn ook in staat om klassieke albums te maken. Platen waarop alles klopt, van de eerste tot de laatste track. In de Album Top 1000 Allertijden zijn dan ook alleen artiesten te vinden die dat voor elkaar hebben gekregen. U2, bijvoorbeeld, die weer op 1 staat met 'The Joshua Tree'. Een cruciaal album destijds voor de band, want zonder 'The Joshua Tree' was er ook nooit een 'Achtung Baby', 'Zooropa' of 'All That You Can't Leave Behind' denkbaar geweest."

De top 10 van de Veronica Album Top 1000 Allertijden ziet er als volgt uit:

De complete lijst van de Veronica Album Top 1000 Allertijden is vanaf maandag 15 mei te zien op www.radioveronica.nl.

De Album Top 1000 Allertijden wordt gepresenteerd door DJ's als: Bart van Leeuwen, Rob van Someren, Kas van Iersel, Ferry Maat, Peter Teekamp, Erwin Peters, Luc van Rooij, Arlo van Sluis en Colin Banks. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, kabel en Digitenne te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Noot voor de redactie,