Maxime Verhagen op werkbezoek bij jeugdzorg in Den Haag

Cda tweede kamerfractie

Op maandag 15 mei legt CDA fractievoorzitter Maxime Verhagen een werkbezoek af in Den Haag. Bij dit bezoek staan verschillende onderdelen van de Jeugdzorg centraal. Samen met CDA kamerlid Coskun Cörüz besteed hij tijdens het bezoek aandacht aan de wachtlijsten in de jeugdzorg, de indicatiestelling rondom opvoedingsondersteuning en de positie van pleegouders in Nederland.

Aan het begin van de middag worden de CDA.ers bij een ontvangst op het consultatiebureau aan de Thijssestraat bijgepraat over de actuele ontwikkelingen binnen de jeugdgezondheidszorg. Tevens wordt aandacht besteed aan de indicatiestelling voor opvoedingsondersteuning. Aansluitend woont Verhagen een consult van de consultatiebureauarts en wijkverpleegkundige bij.

Later op de middag bezoekt Maxime Verhagen samen met de Haagse jeugdzorgorganisatie 'Jeugdformaat' een van hun pleeggezinnen in Voorburg. Daar spreekt hij met de pleegmoeder en vertegenwoordigers van 'Jeugdformaat' over de positie van pleegouders, de wachtlijsten in de Jeugdzorg en de hulpverleningsaanpak door 'Jeugdformaat'.

Tijdschema:
12.45u Bezoek Jeugdgezondheidscentrum
Adres: Tijssestraat 49 te Den Haag
13.00u Bijwonen consult consultatiebureau arts en wijkverpleegkundige 15.00u Bezoek en gesprek met vertegenwoordigers 'Jeugdformaat' en pleegouders Adres: Rozentuin 310 te Voorburg
16.00u Einde bezoek

Pers is gedurende het bezoek van harte welkom. Vertegenwoordigers van de pers kunnen contact opnemen met Chantal van den Berg, tel:0651414969