6000 innovatievouchers beschikbaar voor MKB-ondernemers

Senternovem

Minister Brinkhorst maakt in de Staatscourant van 15 mei 2006 bekend dat er 6000 innovatievouchers beschikbaar komen voor MKB-ondernemers. Met ingang van woensdag 17 mei kunnen ondernemers een innovatievoucher aanvragen bij SenterNovem in Den Haag. Na de pilots in 2004 en 2005 krijgt de Subsidieregeling innovatievouchers nu in 2006 een definitief karakter. Er komen twee soorten vouchers beschikbaar, te weten kleine en grote vouchers. Een kleine voucher is 2500 euro waard en kan éénmalig worden verkregen; daarmee wordt de ondernemer gestimuleerd een eerste stap naar een kennisinstelling te zetten. Van deze kleine vouchers komen er 3000 beschikbaar. De grote voucher is 7500 euro waard en kan éénmaal per jaar worden verkregen. Hiervoor geldt dat ondernemers 1/3 van de totale projectkosten zelf moeten bekostigen. De overheid draagt maximaal 5000 euro bij. Ook van de grote vouchers komen er 3000 beschikbaar voor het MKB.

Aanvragen
Met ingang van 17 mei 2006 0.00 uur kunnen MKB-ondernemers een innovatievoucher aanvragen. Aanvragen die eerder binnenkomen worden niet in behandeling genomen. Daarnaast heeft het moment van binnenkomst op 17 mei (0.00 - 24.00 uur) géén invloed op de rangschikking en toekenning van de vouchers per dag. Het aanvraagformulier Subsidieregeling innovatievouchers is te downloaden via www.senternovem.nl/innovatievouchers, onder het kopje 'publicaties'. Elektronisch indienen kan ook, via www.senterloket.nl. Daar kunnen ondernemers eerst een certificaat aanvragen (elektronische handtekening) en vervolgens de aanvraag indienen.

Geldigheid en soort project
Ondernemers die al een voucher hebben gekregen in een van de eerdere pilotrondes wordt geen kleine voucher meer verstrekt. Een voucher is zes maanden geldig na verstrekking aan de ondernemer. Binnen deze periode moet de voucher door een kennisinstelling worden gedeclareerd bij SenterNovem Het moet gaan om een kennisoverdrachtsproject; een project waarbij de ondernemer nieuwe, toepasbare kennis ontvangt. Deze kennis kan de ondernemer gebruiken voor de vernieuwing van zijn product, productieproces of dienst.

Inleveren innovatievoucher
Een innovatievoucher kan worden ingeleverd bij publieke kennisinstellingen en bij een beperkt aantal private kennisinstellingen. Zie hiervoor de toelichting op de SenterNovem-website.