Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gert-Wim van de Meent benoemd tot bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht

AMSTERDAM / ROTTERDAM, 15 mei 2006 - Mr.dr. G.W.A. (Gert-Wim) van de Meent (41) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt prof.dr. Wil Wedekind op die in 2005 met emeritaat ging. Van de Meent is sinds 1995 advocaat bij Loyens & Loeff in Amsterdam. De leerstoel is ingesteld vanwege de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

Het aanbestedingsrecht maakt mede als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving een snelle ontwikkeling door. Daarbij neemt ook het aantal aanbestedingsgeschillen toe dat beslechting behoeft door de civiele rechter. Als bijzonder hoogleraar zal Van de Meent zich onder andere richten op de gevolgen van de invoering van nieuwe (Europese) aanbestedingswet- en regelgeving in de precontractuele verhoudingen tussen aanbestedende dienst en inschrijver. Daarbij zal hij ook aandacht besteden aan de noodzaak tot verbetering van de doeltreffendheid van de rechtsbescherming van aanbestedingspartijen.

Van de Meent maakt met zijn team deel uit van de Praktijkgroep Mededinging en Overheid. Hij is gespecialiseerd in Europees recht met als speciale aandachtsgebieden het (Europees) aanbestedingsrecht, mededingingsrecht en staatssteun. Hij is daarnaast actief in sectoren waar - in de regel als gevolg van Europese liberalisatie en/of streven van de werkgever naar meer marktwerking - gecombineerde advisering op genoemde terreinen noodzakelijk is. Hierbij gaat het onder andere om de zorg-, openbaar vervoer- en (voormalige) nutssectoren.

Van de Meent is hoofdredacteur van het Handboek Aanbestedingsrecht, redacteur van de Tender Nieuwsbrief en auteur van de Schriftelijke Leergang Overheidsaanbestedingen. Hij publiceert regelmatig en is een veelgevraagd spreker op juridische congressen.

Over Loyens & Loeff N.V.

Loyens & Loeff N.V. is een onafhankelijke juridische dienstverlener, gespecialiseerd in fiscaal en corporate advies aan ondernemingen en overheden. De intensieve samenwerking van advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in zijn thuismarkt de Benelux. In de Europese Unie en internationaal is Loyens & Loeff een gerenommeerd adviseur voor belastingen, ondernemingsrecht, financiële en kapitaalmarkten, cross-border financiering, private equity, vastgoed, de energiesector, Europees en bestuursrecht, BTW en arbeidsrecht. Voor internationale adviesvragen onderhoudt Loyens & Loeff nauwe relaties met toonaangevende advocatenkantoren en belastingadviseurs in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Loyens & Loeff heeft wereldwijd ruim 1.300 medewerkers, waaronder ruim 700 juridische experts in zeven Benelux-kantoren en tien vestigingen in de belangrijkste internationale financiële centra. Meer informatie: www.loyensloeff.com.