Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 15-05-2006

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder ter hoogte van de Stadionlaan een aantal verkeersovertredingen maken. De 43-jarige bestuurder uit Harmelen kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 830 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur werd hij naar huis gestuurd.

Jongens bekeurd voor baldadigheid

UTRECHT - Op het Neude heeft de politie maandagmorgen twee mannen bekeurd omdat zij zich baldadig gedroegen.

Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongeren zich vervelend gedroegen. Via cameratoezicht werd gezien dat twee jongens met klikos aan het gooien waren. Ook werd gezien dat de mannen midden op straat aan het wildplassen waren. Ter plaatse troffen agenten twee mannen van 24 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht aan. Het tweetal gedroeg zich zeer recalcitrant en wilde op geen enkele manier meewerken. Uiteindelijk kregen beiden een bekeuring voor het wildplassen.

Stenendieven aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een groot aantal straatstenen hadden gestolen.

Getuigen belden omstreeks 21.20 uur naar de politie omdat zij zagen dat twee mannen straatstenen aan het inladen waren in een bestelbusje. De getuigen vertrouwden het niet en belden de politie. Na wat zoekwerk trof de politie op de Titushof de bus met ruim 60 gestolen betonklinkers aan. De twee mannen 22 en 38 jaar uit Utrecht en Maarssen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Kruisstraat vond zondag poging beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht wilde omstreeks 19.45 uur met haar auto wegrijden bij een parkeerplaats aan de Kruisstraat. Plotseling stond een onbekende jongen naast haar auto en sloeg hard op de zijruit. De onbekende jongen probeerde met geweld de ruit in te trappen. Dit lukte niet. De vrouw was inmiddels erg bang geworden en pakte haar tas van de bijrijderstoel en vluchtte gillend de auto uit. De brutale verdachte doorzocht alsnog de auto.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van bureau Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.