Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 14 mei

* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zaterdagavond een 62-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden op het Evertsenplein. De verdachte had rond tien uur op straat onenigheid gekregen met een groep jongeren. De man ging er in zijn auto vandoor en kwam korte tijd later terug met een revolver in zijn broeksband. Op het moment dat de jongeren dit zagen, pakten ze de man beet en alarmeerden de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE STELT UITGEBREID ONDERZOEK IN NA BEROVING; VERDACHTE

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft zaterdagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden na een beroving op de Zevenkampse Ring. De jongen wordt ervan verdacht rond half zeven een 13-jarige plaatsgenoot te hebben beroofd van zijn spelcomputer. Het slachtoffer ging na de beroving naar het politiebureau. Politiemensen stelden meteen een uitgebreid onderzoek in wat later die avond leidde tot de aanhouding van de verdachte in zijn woning. Hij was niet meer in het bezit van de spelcomputer en had deze in de woning van een vriendin in Capelle aan den IJssel achtergelaten. De spelcomputer is inmiddels weer in het bezit van het slachtoffer.

Uitgave zaterdag 13 mei

* PEUTER VALT VAN BALKON
SCHIEDAM- Een jongetje van ruim 1,5 jaar oud is vrijdagavond rond acht uur van een balkon aan het Henriette Bosmansplein naar beneden gevallen. Het jongetje was op het balkon aan het spelen en is vermoedelijk op een stoel geklommen, waarna hij over de rand is gevallen. Ambulance en de Traumaheli kwamen ter plaatse. Zijn verwondingen leken mee te vallen, maar ambulancepersoneel heeft het jongetje alsnog ter controle meegenomen naar het Erasmus MC.