Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 15-05-2006

Jeugd klimt in steigers

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft zondagochtend vroeg zes jongeren bekeurd die in de steigers rond de kerktoren aan de Dorpsstraat waren geklommen. Rond 06.35 uur kreeg de politie een melding dat jeugd in de steigers was geklommen en rotzooi naar beneden gooide. Agenten arriveerden vijf minuten later en zagen hoe de jongeren probeerden te vluchten. De politiemensen waren echter sneller. Ze troffen drie jongens aan uit Loenen aan de Vecht, in de leeftijd van 16 tot 21, twee van 17 jaar uit Den Haag en een meisje van 16 uit Loenen. Onderzoek wees uit dat er geen sprake was van vernielingen. De jongeren vertelden dat ze voor de kick omhoog waren geklommen en fotos wilden maken van Loenen.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN Een 55-jarige automobilist uit Woerden is zondagmiddag aangehouden nadat hij onder invloed een geparkeerde auto had aangereden. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding van de aanrijding op het Tournoysveld. Agenten hielden de man op aanwijzingen van de getuige bij hem thuis aan. De verdachte rook naar alcohol en was zeer onvast ter been. Hij was niet in staat om een blaastest of ademanalyse af te leggen. Uit onderzoek van een arts bleek dat de man bovendien kalmerende middelen gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden. Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de Woerdenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling bij tankstation

MAARSSEN Een 44-jarige man uit Nieuwegein heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man werd zondagavond omstreeks 20.55 uur bij een tankstation aan de Floraweg in Maarssen door twee tot nu toe onbekende mannen mishandeld. Dit gebeurde nadat de Nieuwegeiner een opmerking had gemaakt over de plek waar de mannen hun auto hadden neergezet.

Toen de man weer bij zijn vrouw en kinderen en in de auto stapte, trok een van de mannen het portier open en begon hem te slaan en schoppen. Even later bemoeide ook de andere man zich ermee en sloeg met een brandblusser tegen de auto en de Nieuwegeiner. Deze kon het portier dichttrekken, waarna zijn vrouw snel wegreed.

De verdachten zijn beiden tussen de 25 en 30 jaar oud. Een van hen had een rond gezicht en kort donkerblond haar. De mannen waren in gezelschap van een vrouw van dezelfde leeftijd. Op de achterbank van hun auto zat een baby. De politie is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 8844.

Rijden onder invloed

VINKEVEEN Een 56-jarige automobilist uit Vinkeveen is zondagavond laat betrapt op rijden onder invloed. De man reed omstreeks 23.55 uur op de Loopveltweg tegen een geparkeerde auto. Hij bleek zijn auto te hebben volgeladen met dozen wijn. Ook op de bijrijdersstoel stonden dozen wijn. In een bocht viel een van deze dozen tegen de schouder van de bestuurder. Terwijl hij de doos terugduwde, lette hij even niet op de weg en reed tegen de andere auto. De Vinkevener bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.