Reed Business Information lanceert Gribb.nl

Reed business information

Advies-website voor de kleine ondernemer

Recent is door Reed Business Information Gribb.nl gelanceerd, een website waarop de kleine ondernemer advies vindt over de drie kwesties waarmee hij het meest kampt: belastingen, personeel en bedrijfsvoering. Gribb.nl stelt zich als doel om deze ondernemers te helpen werk, tijd en geld te besparen.

Gribb is een totaal nieuw merk bij Reed Business Information. Naast de site omvat Gribb vier digitale wekelijkse nieuwsbrieven en vier tweewekelijkse papieren uitgaven, de Adviseurs, met achtergrondinformatie bij berichten op de site.

Gribb pretendeert geen adviseur te zijn met het antwoord op alle problemen, maar handige tool, die de ondernemer de weg wijst. Belangrijk blijft dat de ondernemer zelf het werk doet, waarbij Gribb handvatten en extra's biedt die het de ondernemer makkelijker maken. Gribb toont de ondernemer hoe hij de zaak het best kan aanpakken en wat het hem oplevert. Mocht de ondernemer wel een adviseur inschakelen, dan zorgt Gribb dat hij goed voorbereid is.

Gribb is ontstaan uit drie bestaande kennisbanken bij het cluster MKB van Reed Business Information: Belastingen, Personeel en Bedrijfsvoering. Omdat bleek dat ondernemers steeds meer zelf op zoek gingen naar informatie, vooral via zoekmachines, is het roer compleet omgegooid. In plaats van betaalde kennisbanken, biedt Gribb nu gratis toegankelijke informatie, die op een centrale website te vinden is. De inkomsten komen uit advertenties en webvertising.

Noot voor de redactie (