Politieberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 15-05-2006

Autokrakers op zoek naar navigatie-apparatuur

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 mei is er in de wijk De Geer in zes autos ingebroken. De daders hadden het met name voorzien op navigatieapparatuur.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt mensen die in de straten Romulus en Remus of op het Jupiterhof iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Oproep getuigen

Ook roept de politie inwoners op de komende tijd alert te zijn op auto-inbraken. Wanneer u een dader op heterdaad betrapt of een verdachte situatie ziet, belt u dan direct de politie via telefoonnummer 112. Bent u slachtoffer van een auto-inbraak en is de dader al verdwenen, doet u dan aangifte bij de politie. Dit kan via internet of op het politiebureau.

Voorkom een inbraak

Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt, is het belangrijk om geen waardevolle spullen in uw auto achter te laten. De dieven hebben het met name gemunt op navigatiesystemen. De kans dat er in uw auto wordt ingebroken is vele malen groter als uw spullen van buitenaf zichtbaar zijn. Verwijder, indien mogelijk, naast het navigatiesysteem zelf óók de navigatiesysteem-houder. Met de houder wekt u de indruk dat het systeem in uw auto verstopt ligt.

Aanrijding letsel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op zondagmiddag werd een scooterrijder aangereden. Omstreeks 15.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Driebergen Rijsenburg uit een uitrit. Hij zag hierbij een 19-jarige bromfietser uit Deventer over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De bestuurder raakte niet gewond, maar zijn 14-jarige passagier wel. Met onder andere schaafwonden werd hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Vernieling

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagmiddag werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 14.45 uur werden twee personen aangehouden nadat ze een deur hadden vernield uit baldadigheid. Twee 16-jarige jongens uit Utrecht en Houten de deur vernield aan Karel de Grotestraat. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.