Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 15-05-2006

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond een 39-jarige inwoner van Kerkdriel aangehouden op de Röntgenstraat in s-Hertogenbosch. Hij wordt er van verdacht een 50-jarige Bosschenaar mishandeld te hebben. De Bosschenaar belde de politie omdat de verdachte dreigend voor zijn huis liep. Toen de politie ter plaatse kwam, schopte de verdachte het slachtoffer tegen zijn been. Het slachtoffer kwam ten val en raakte even buiten bewust zijn. De politie kon erger voorkomen en hield de verdachte aan. Vermoedelijk zijn er problemen in de relationele sfeer. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Te diep in het glaasje

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige Bossche automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Hij werd gecontroleerd op de Kardinaal de Jongsingel in zijn woonplaats.

Op dezelfde straat werd in die nacht een 41-jarige Bossche automobiliste betrapt. Zij had zoveel gedronken dat ze haar rijbewijs in moest leveren. Ook kreeg ze een proces-verbaal en een rijverbod.

Man aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige Bosschenaar aangehouden op de Schutkampstraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht de ruit van een woning in die straat vernield te hebben. Mogelijk heeft hij ook een ruit van de centraletoegang tot de woning vernield. Dit wordt verder door de politie onderzocht. Het een en ander heeft vermoedelijk te maken met problemen in de relationele sfeer. De man is ingesloten.

Inbreker op heterdaad betrapt

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag dankzij een oplettende bewaker een 30-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt op het inbreken. De politie werd door de bewaker gewaarschuwd omdat hij de man op een bedrijventerrein aan de Ruiterskampweg zag lopen. De politie kon de man op het terrein aanhouden. De hekken waren kapot gemaakt. In de omgeving trof de politie tevens een auto aan, die vermoedelijk van de inbreker is. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Vier gewonden bij verkeersongeval

Rosmalen Bij een eenzijdig verkeersongeval op De Blauwe Sluisweg in Rosmalen zijn zondagmiddag vier gewonden gevallen. De vier, een 18, 19 en 20-jarige inwoner van Sint Michielsgestel en een 18-jarige man uit Den Dungen, zaten bij elkaar in de auto. De 18-jarige man uit Sint Michielsgestel reed, vermoedelijk met zeer hoge snelheid, over De Blauwe Sluisweg in de richting van de Hustenweg. Door de hoge snelheid kon de bestuurder vermoedelijk de bocht niet goed maken. De auto raakte in de berm en sloeg tweemaal over de kop. De bestuurder werd daarbij uit de auto geslingerd. Hij is met zwaar letsel door de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De andere drie zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Verdachte bedreiging aangehouden

Oss Een 18 jarige jongen uit Oss is op 14 mei 2006 aangehouden ivm bedreiging van een 18 jarig meisje uit Oss. Ze kwamen elkaar tegen in het Sebeliuspark te Oss en hierbij bedreigde de jongen het meisje met een mes. De jongen is ingesloten.

Woningbrand

Uden Op 15 mei 2006 omstreeks 01.25 uur werd een uitslaande brand in een pand aan de Mgr. De Bosstraat te Uden ontdekt. Brandweer bluste de brand. Woningen in directe nabijheid werden veiligheidshalve ontruimd. Bewoners konden later terugkeren in woning. Brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.