Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Slachtoffer Oosterbeek bekend

Publicatiedatum: 15-5-2006 10:41:53

Oosterbeek - Het afgelopen weekeinde is bekend geworden wie het slachtoffer is van het schietincident in Oosterbeek vorige week. De politie heeft inmiddels ook met de man gesproken. Hij is niet ernstig gewond geraakt. Overigens laat het onderzoek op dit moment niet toe dat er nadere mededeling wordt gedaan over de identiteit van het slachtoffer of andere bijzonderheden.

Het rechercheteam gaat door met haar onderzoek naar de exacte toedracht van het incident. Op woensdagavond 10 mei zou rond 19.00 uur een knal in de omgeving van de Pietersbergseweg gehoord zijn. Getuigen interpreteerden dit als een schietincident. Korte tijd later wordt bij Albert Heijn in Oosterbeek een auto gezien, met daarin een kennelijk gewonde man. Hij houdt iets tegen zijn hoofd gedrukt. Op dat moment komt bij de 1-1-2 alarmcentrale ook het verzoek binnen om een ambulance naar die locatie te sturen, omdat er iemand neergeschoten zou zijn. Een slachtoffer wordt echter niet meer aangetroffen.

Onderzoek voortgezet
Met het bekend worden van de identiteit van het vermoedelijke slachtoffer zijn nog lang niet alle vragen voor het team beantwoord. Het onderzoek zal de komende dagen dan ook worden voortgezet. Dit betekent ook dat getuigen, die iets gehoord of gezien hebben nog steeds worden verzocht contact met de politie op te nemen. Getuigen kunnen hun verhaal ook kwijt bij Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221