Politie Hollands Midden

Datum: 15 mei 2006


---
Noordwijk Aanrijding tussen auto en bromfietser De politie heeft op vrijdag 12 mei, omstreeks 20.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Van Panhuystraat te Noordwijk. Een 36 jarige automobilist uit Voorhout reed in zijn auto over de Van Panhuystraat in de richting van Noordwijk Zee. De man wil vervolgens linksaf het Irisplein inslaan. Hij verleent voorrang aan een tegenligger en draait vervolgens het Irisplein op. Hij kruist het fietspad waar hij plots een snorfietser aan ziet komen die in zijn flank rijdt. De snorfietser (identiteit onbekend) komt ten val en is vermoedelijk met een hersenschudding en beenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Noordwijk Aanhouding na mishandeling Een 30 jarige jongen uit Noordwijk deed bij de politie aangifte nadat hij op vrijdag 12 mei, rond 17.30 uur, op de Koningin Wilhelminaweg door een bekende van hem mishandeld was. De bekende was een vroegere vriend van hem. Er was echter iets voorgevallen waardoor de bekende, een 24 jarige Noordwijker, ruzie met hem zocht. De 30 jarige liep op vrijdag met zijn fiets aan de hand toen hij van achteren op zijn hoofd werd geslagen. Vervolgens werd hij tegen het lichaam geslagen en getrapt waardoor hij op de grond terecht kwam. Toen de 30 jarige op de grond lag ging het slaan en schoppen nog door. Uiteindelijk hield het op en liep de 24 jarige weg. Omstanders hielpen de 30 jarige man en belden de politie. De 30 jarige is door ambulancepersoneel nagekeken en werd verder geholpen bij de dokterspost. De politie heeft de verdachte op basis van het signalement aan kunnen houden. De verdachte is een veelpleger en heeft nog voorwaardelijke celstraf staan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Leiden Burenruzie De politie heeft op zondag 14 mei, omstreeks 19.30 uur, twee aangiftes opgenomen van belediging en mishandeling. Een 18 jarige vrouw uit Leiden en een 37 jarige vrouw uit Leiden, deden aangifte tegen elkaar. De burenruzie op de H. Rolandstraat bestaat al langer. Zondag 7 mei was er ook al een aanvaarding geweest waarbij de 18 jarige werd aangehouden. Nu deed de 18 jarige aangifte en werd de 37 jarige aangehouden. Uit de aangiftes blijkt dat beiden zich schuldig zouden hebben gemaakt aan beledigingen naar elkaar toe en dat beiden geschopt en geslagen zouden hebben. De politie probeert in de ruzie te bemiddelen.

Leiden Mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling die plaatsvond op zaterdag 13 mei, rond 19.00 uur op de Lombokstraat. Een 14 jarige jongen uit Leiden reageerde verbaal op een jongetje die met een waterspuit hem nat wilde maken. Het jongetje is vervolgens naar huis gegaan waarna een man de woning uit kwam lopen en in de richting van de 14 jarige liep. De man sloeg de jongen vervolgens meerdere malen op zijn hoofd. De 14 jarige deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Mishandeling in uitgaansgelegenheid De politie heeft drie Leidse mannen aangehouden van 16, 17 en 19 jaar. Een 19 jarige plaatsgenoot deed aangifte tegen hen nadat hij in de uitgaansgelegenheid door de drie geslagen was. De reden van de mishandeling is onbekend, mogelijk dat de aangever in de drukke kroeg tegen een verdachte was opgelopen. De 19 jarige Leidenaar had enkele slagen in zijn gezicht gekregen en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen worden. De drie mannen zijn in verzekering gesteld zolang het onderzoekt loop. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft zaterdagmiddag 13 mei een 47 jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt er van verdacht een 30 jarige plaatsgenoot bij de gemeentelijke milieustraat aan de Willem Barentszstraat te hebben mishandeld. Hij sloeg de man meerdere keren in het gezicht. De verdachte verklaarde zijn daad omdat hij al lange tijd last had van de milieustraat. Nu hij zag dat daar een medewerker aanwezig was ging hij verhaal halen. Dit liep uit op de schermutseling waarbij de verdachte ook aangaf door de man geslagen te zijn. De politie neemt dit mee in het onderzoek. In de loop van de zaterdag is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie houdt verdachten aan van mishandeling

De politie heeft vrijdagavond 12 mei een 14 jarige jongen uit Leiden en een 16 jarige jongen uit Voorschoten aangehouden. De twee werden er van verdacht rond 20.00 uur bij een vechtpartij aan het Maria Montessoripad betrokken te zijn geweest waarbij een 14 jarige jongen uit Leiden werd mishandeld. Na een eerste onderzoek door de politie bleek dat de 16 jarige verdachte de jongen had beetgepakt en hem met zijn hoofd tegen een daar geparkeerde auto had aangeslagen. Het slachtoffer raakte daardoor zelfs even buiten bewustzijn. De ruit van de auto begaf het daardoor. Een getuige belde bij het zien van dit schouwspel onmiddellijk 1-1-2. Toen de politie arriveerde stoven de jongens uiteen. Uiteindelijk hield de politie de twee op basis van het signalement dat door de getuige was verstrekt aan. De 14 jarige verdachte werd zaterdagmorgen weer op vrije voeten gesteld. De 16 jarige verdachte wordt gezien als hoofdverdachte. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie gaat verder met haar onderzoek en maakt proces-verbaal op. Het incident ontstond vermoedelijk omdat er ruzie ontstond over schade aan een bromfiets.

Alphen aan den Rijn Berovingen met geweld

Een 18 jarige Alphenaar is op zaterdag 13 mei omstreeks 02.50 uur met geweld beroofd van zijn portemonnee. De jongen fietste over de Julianastraat ter hoogte van de Curacaostraat toen hij werd vastgepakt door een fietser. De fietser remde plotseling hard waardoor de Alphenaar ten val kwam. De fietser viel eveneens, echter hij sloeg de Alphenaar enkele keren in het gezicht en roofde zijn portemonnee. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Met name wil zij spreken met drie personen op een scooter die op het moment van de beroving voorbij reden. De Alphenaar riep naar hen voor hulp, zij reageerde echter niet. Ook roept de politie de hulp in van de bewoners in de buurt. Middels een brief is hen gevraagd te reageren als zij informatie hebben. Tussen 03.15 en 03.45 uur werd een 16 jarige Alphenaar beroofd van zijn geld. De jongen fietste op de President Kennedylaan in de richting van de Ridderhof. Ter hoogte van de flats aan de Briljantstraat en de Edelsteensingel kwam een man naar hem gerend. De man blokkeerde de Alphenaar de doorgang en vroeg om spullen. De man bleek echter geïnteresseerd te zijn in geld en ging er even later vandoor met een klein geldbedrag van de Alphenaar. Diezelfde nacht, omstreeks 02.30 en 03.15 uur, werd een 18 jarige Alphenaar van zijn mobiel beroofd. De Alphenaar liep al bellend over de Van Mandersloostraat in de richting van de Hooftstraat toen vier jongens hem tegemoet fietsten. In het voorbij fietsen probeerde één van de vier jongens de mobiel van de Alphenaar weg te trekken. Echter deze had hij nog vast waardoor het niet lukte. De Alphenaar kreeg echter een klap op zijn rug, vermoedelijk met een slagvoorwerp, en liet de mobiel los. De vier donkere jongens zijn hierna hard weggefietst in de richting van de Alphense brug.

Alphen aan den Rijn Man betast meisje in uitgaansgelegenheid

De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei een 44 jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van aanranding van een 16 jarige Alphense. De man betaste het meisje op de billen en bij de schaamstreek terwijl ze danste met een vriendin. Toen ze het merkte is zij weggelopen en seinde haar vriend in. Deze sprak de man erop aan waarna er tussen hen duw- en trekwerk ontstond. Medewerkers hebben de man meegenomen, waarna de politie werd gebeld. De man zou volgens een getuige ook dicht tegen een andere bezoekster hebben gedanst. De vrouw had de man hierop een klap tegen zijn arm gegeven.

Hazerswoude-Rijndijk Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zondagmorgen, 14 mei, drie mannen van 51, 59 en 75 jaar en een vrouw van 51 jaar, allen uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden. De vier waren met elkaar in gevecht geraakt over een aantal tegels die door de 59 jarige man waren verplaatst toen hij deze op zijn erf zag liggen. De vrouw ging verhaal halen bij de man waarna de vechtpartij ontstond. De personen lagen al langere tijd met elkaar in conflict vanwege een civiele zaak.

Hoogmade Geweld tijdens MMO-feest

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een aantal bezoeksters van het MMO-feest. In de avond en de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei gedroeg een nog onbekende man zich vervelend tegen een groepje vrouwen. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol toen hij bier over een 24 jarige vrouw gooide. De man had de vrouw ook vastgepakt waarna er tussen de groep vrouwen en de man een handgemeen ontstond. De vrouwen spraken de man aan op zijn gedrag echter korte tijd later stelde hij zich wederom vervelend op. De man werd later door omstanders uit de feesttent gezet. Een 28 jarige vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling door een man, een bekende van haar. De vrouw zou een opmerking hebben gemaakt over de man, en vervolgens door hem bij de keel zijn gegrepen. Dit zou de man later nog een keer hebben gedaan. Reden voor de mishandeling is vermoedelijk een financieel conflict tussen de vriend van de vrouw en de verdachte. De politie stelt een onderzoek in.

Leiderdorp Doorrijden na aanrijding

Een 17 jarige Leiderdorper is zaterdag 13 mei omstreeks 00.45 uur met zijn bromfiets ten val gekomen op de Buitenhoflaan. De Leiderdorper reed op het fietspad in de richting van de Cor Gordijnsingel toen hij een auto achter hem hoorde. De Leiderdorper hoorde de bestuurder gas geven waarna hij werd afgesneden door de auto. De Leiderdorper probeerde uit te wijken en stuurde naar rechts. Hij reed echter tegen een stoeprand en verloor de macht over het stuur. De Leiderdorper reed hierna tegen een verkeerspaal. De Leiderdorper kwam ten val en zag de auto, een lichtkleurige bestelauto zonder achterramen, doorrijden. De Leiderdorper liep enkele gekneusde vingers op en een wond aan zijn arm. De bromfiets liep schade op.

Roelofarendsveen Botsing tussen meisje (6) en racefietser Op zondag 14 mei, rond 20.20 uur, botste een meisje van 6 jaar uit Noordwijkerhout met een 42 jarige racefietser uit Uithoorn. De racefietser fietste over het Zuideinde in de richting van de Groenwoudsekade. Plots stak het meisje tussen geparkeerde auto's de rijbaan over. De racefietser werd verrast en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De racefietser kwam ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Het meisje kwam ook ten val en liep schaafwondjes op de benen op.

Ter Aar Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen ongeveer twintig jongeren op zaterdag 13 mei omstreeks 02.00 uur. De politie werd ingeseind toen twee groepen jongens op de Aardamseweg/ Essenlaan met elkaar in gevecht raakte. Ter plaatse bleek de vechtpartij weer over te zijn, maar was de situatie wel grimmig. Een 17 jarige Leimuidenaar liep een gebroken kaak op nadat hij een schop in zijn gezicht had gekregen. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij en heeft diverse getuigen gehoord. Aan de hand van enkele verklaringen ter plaatse werd een 17 jarige jongen uit Woubrugge aangehouden. Uit getuigenverklaringen later aan het bureau bleek dat de verdachte waarschijnlijk eerst door een aantal personen uit de andere groep achter na gezeten en mishandeld was. In een eetgelegenheid ontstond, voorafgaand aan de vechtpartij, een woordenwisseling tussen enkele personen uit de twee groepen. Nadat de eetgelegenheid was verlaten ontstond korte tijd later de vechtpartij. Diverse betrokkenen liepen lichte verwondingen op.

Gouda Motorrijder komt ten val

De politie heeft vrijdagavond 12 mei rond 19.25 uur op de Groenhovenweg hulp verleend bij een ongeval waarbij een 43 jarige motorrijder uit Boskoop door nog onbekende oorzaak ten val was gekomen. De man liep bij het ongeval letsel aan enkel en arm op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Gouda Politie onderzoekt woninginbraken

De politie heeft twee woninginbraken in onderzoek die in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei plaatsvonden aan de Bleysstraat en de Burgvlietkade. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen waaronder een laptop, een portemonnee, (bank)pasjes, een digitale camera en geld. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Moordrecht Onderzoek naar geweldpleging

De politie is met een onderzoek begonnen naar een geweldpleging die zaterdag 13 mei rond 16.00 uur plaatsvond achter de woningen aan de Vioolstraat. Een 68 jarige vrouwelijke bewoner aldaar kreeg een steen tegen haar enkel waardoor daar een wond ontstond. Een 62 jarige man werd bedreigd met een mes. De daders ontkwamen. Het incident ontstond nadat een bal van de voetballende jongens in de tuin van de vrouw terecht was gekomen. De man van de vrouw weigerde de bal terug te geven, waarna de jongens de tuin betraden en er een woordenwisseling ontstond. Vervolgens pakte één van de jongens een steen die hij naar de man en zijn inmiddels verschenen vrouw gooide. De steen raakte haar enkel waardoor daar een wond ontstond. De buurman die op het tumult afkwam, werd nog in de brandgang door één van de jongens bedreigd met een mes. Een zoekactie door de politie naar de jongens bleef zonder succes.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie onderzoekt woninginbraak

De politie heeft een inbraak in een woning aan de Eykmanstraat in onderzoek. De inbraak vond zondagavond 14 mei tussen 18.30 en 19.20 uur plaats. Een slot van de voordeur werd geforceerd waarna de woning doorzocht werd en er geld werd weggenomen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Reeuwijk Politie onderzoekt woninginbraken

De politie heeft twee woninginbraken in onderzoek die het afgelopen weekend vermoedelijk op zaterdagavond 13 mei plaatsvonden. Bij een woning aan de Pijlkruidlaan probeerde men binnen te komen maar werd vermoedelijk rond 23.10 uur gestoord door buurtbewoners. Het bleef bij braakschade aan de deurpost. Bij een woning aan de Semmelweislaan kwam men wel binnen. Uit die woning werden enkele sieraden en geld gestolen. Deze inbraak werd zondagavond 14 mei rond 19.00 uur ontdekt, maar de politie denkt dat deze ook die avond daarvoor plaatsvond. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Schoonhoven/ Bergambacht Politie houdt jongens aan voor vernielen verkeersbord

De politie heeft zaterdagavond 13 mei rond 21.20 uur op een strandje langs de Lek bij de kruising Lekdijk-West, de Hem en de Hogedijk drie jongens aangehouden. De drie werden er van verdacht een verkeersbord van een vluchtheuvel te hebben vernield. Een getuige die zag dat jongens het verkeersbord aan het uitgraven waren belde 1-1-2. De politie trof het bord op het strandje aan. Daarbij waren meerdere jongens maar de drie voldeden aan het door de melder opgegeven signalement. Al snel bleek dat één van de aangehouden jongens, een 14 jarige uit Schoonhoven, er niet schuldig aan was. Hij werd dan ook snel vrijgelaten. De andere twee jongens, beiden uit Lopik in de leeftijd van 13 en 18 jaar, bekenden het feit. Later op de avond werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlist Invalide raakt te water

De politie heeft zondagmiddag 14 mei rond 16.15 uur hulp verleend bij een ongeval op de Bonrepas waarbij een 66 jarige invalide man uit Schoonhoven met zijn invalidenwagen de smalle weg af raakte en in het water terechtkwam. Twee voorbijgangers alarmeerden de hulpdiensten en wisten in afwachting daarvan het hoofd van de man boven water te houden. Met vermoedelijk water en bagger in de longen is de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Waddinxveen Scooterrijder komt ten val

De politie heeft zondagavond 14 mei rond 18.35 uur hulp verleend bij een ongeval waarbij een 15 jarige jongen uit Waddinxveen met zijn scooter op het schelpenpad van het Gouwebos ten val kwam. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Zijn 17 jarige broer die bij hem achterop zat kwam er met schaafwonden goed van af. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder met vermoedelijk hoge snelheid op het schelpenpad weggleed en tegen een naast het pad staande lichtmast tot stilstand kwam. De jongen probeerde zich vermoedelijk te onttrekken aan de controle door de politie. Een motoragent wilde het tweetal controleren omdat ze geen helm droegen. In plaats van de stoppen gaf de bestuurder gas bij en reed het voor scooters verboden schelpenpad op. Daar ging het voor hem mis. Het bleek dat de scooter niet verzekerd was en dat de bestuurder niet de leeftijd van 16 jaar had en daardoor ook niet in het bezit kon zijn van een bromfietscertificaat. De politie maakt proces-verbaal voor al deze overtredingen op.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --