Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht, 15-05-2006 o Politieberichten Eemland zuid

Diefstal auto

AMERSFOORT Zondagmiddag werden twee inzittenden van een van diefstal afkomstige auto aangehouden op de Rijksweg A28.

Zondagmiddag kreeg de politie de melding van de meldkamer van de Korps landelijke politiediensten (KLPD) dat er een gestolen auto op de A1 ter hoogte van knooppunt Hoevelaken zou rijden. De KLPD kreeg deze informatie van een particulier beveiligingsbedrijf. Agenten namen positie in en wisten op de A28 ter hoogte van Soesterberg het van diefstal afkomstige voertuig naar de vluchtstrook te dwingen. Beide inzittenden, een 23-jarige man en een 17-jarige jongen beiden woonachtig in Utrecht, werden vervolgens aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval met letsel

WOUDENBERG Op de kruising Nico Bergsteijnweg met Het Wencum en de Eshoflaan vond zondagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij een personenauto frontaal botste op een andere personenauto.

Omstreeks 17.15 uur reed een bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Woudenberg, van een personenauto over de Eshoflaan in de richting van de kruising Nico Bergsteijnweg /Eshoflaan en komende uit de richting van Kouweland. Een 81-jarige bestuurder uit Woudenberg reed met haar personenauto over de Nico Bergsteijnweg, komende uit de richting van de Stationsweg West en gaande in de richting van de genoemde kruising. Op de kruising botsten beide voertuigen door nog onbekende oorzaak frontaal tegen elkaar. Ten gevolge van de botsing raakten twee inzittenden van de 31-jarige bestuurder gewond. Zij klaagden over pijn in de nek. Beide inzittenden werden door de brandweer uit de auto geknipt en overgebracht naar het Meanderziekenhuis locatie de Lichtenberg. Na behandeling mochten beide slachtoffers het ziekenhuis verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden

AMERSFOORT Zondagavond hield de politie een man aan op het Hof, aangezien hij met een mes liep te zwaaien.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er iemand liep te zwaaien met een mes. Ter plekke werden agenten door een getuige aangesproken die vertelde dat de verdachte in de richting van de Langestraat was gelopen. Op de T-splitsing de Hof en de Langestraat zagen de agenten een persoon die voldeed aan het signalement. De man gaf aan dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Even later troffen agenten toch een identiteitsbewijs aan. Hierop werd de verdachte, een 28 jarige man uit Amersfoort, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.