Bibliotheek De Liemers kiest voor Biblio-byte

Truston group nv

http://www.truston.com

Nieuwegein, 15 mei 2006 . Bibliotheek De Liemers heeft gekozen voor Biblio-byte, het pakket voor bibliotheekinformatisering van Truston. Dick Steenhuizen, directeur van De Liemers: .Truston en Biblio-byte bieden ons de instrumenten om voor onze opdrachtgevers de professionele partner te zijn als het gaat om informatievoorziening aan de burgers..

Doen waar je goed in bent
De rol van bibliotheken is aan het verschuiven. Waar voorheen het accent van de dienstverlening op het aanbieden van media lag, vormen professionele bibliotheken in hun rol als informatie verstrekkende organisatie aan de burgers in toenemende mate de spil in samenwerkingsverbanden met informatie verstrekkers zoals lokale overheden en cultuurorganisaties. .Wij willen vóór de balie opereren en pro-actief maatwerk bieden aan onze klanten, daar ligt onze kracht. Tegelijkertijd willen wij transparant zijn en verantwoording afleggen aan onze opdrachtgevers., aldus Steenhuizen. .Hiervoor is het nodig om onze primaire bibliotheekprocessen te koppelen aan ondersteunende processen zoals financiële en personeelsadministratie..

Innovatieve architectuur
.ICT dient te allen tijde ondersteunend te zijn aan de primaire bedrijfsprocessen. Tegelijkertijd willen onze opdrachtgevers flexibel zijn in hun keuzes en niet gebonden zijn aan één partij.. Aan het woord Johan van Veldhuisen, directeur van Truston. .Met Biblio-byte 6.0, de nieuwe versie van ons gecertificeerde bibliotheekinformatiseringssysteem, bieden wij aan Bibliotheek De Liemers deze ondersteuning en flexibiliteit.. Biblio-byte 6.0 is volledig op het internet gebaseerd en bevat alle voorwaarden om flexibel te kunnen koppelen met andere web-gebaseerde applicaties. Van Veldhuisen: .Wij pretenderen niet de beste te zijn op elk specifiek kennisgebied, wij pretenderen wel de beste architectuur te hebben om naadloos aan te sluiten op de software van experts op hun specifieke kennisgebieden..

Over Biblio-byte
Het bibliotheekinformatiseringssysteem Biblio-byte is sinds 1 juli 2004 eigendom van Truston. Truston heeft vanaf het begin de innovatie van Biblio-byte in hoog tempo opgepakt wat in december 2005 resulteerde in het keurmerk 2005 van de Vereniging Openbare Bibliotheken.
Met Biblio-byte 6.0, gebaseerd op Oracle 10g, komen nieuwe en uitgebreide mogelijkheden beschikbaar om Biblio-byte in te zetten als onderdeel van een service oriented architectuur.

Over Truston
Truston is sinds haar oprichting in 1994 een gerespecteerde speler in de ICT-markt. Als Oracle Certified Partner is Truston een erkend specialist op het gebied van Oracle technologie. Truston focust zich op drie deelgebieden: bibliotheken, customer data integration en zorgverzekeraars. Truston heeft ruime ervaring op het gebied van ontwikkeling, implementatie en onderhoud van standaardapplicaties.