Hordijkerveld bloeit op

Vestia rotterdam zuid

HORDIJKERVELD BLOEIT OP
Een kilometerlang bloembed kondigt aanleg singel aan

In de Rotterdamse wijk Hordijkerveld bloeien binnenkort duizenden gele bloemen. Deze bloemen zijn onderdeel van het kunstproject Hier groeit een singel dat is bedacht door de ontwerpers Ester van de Wiel en Marnix Travenier. De aanleg van het kunstproject gebeurt samen met leerlingen van de Mr. van Eijckschool en jongeren uit de wijk. Een kilometer lang bloembed laat zien waar volgend jaar een nieuwe singel in de wijk komt.

Verschillende soorten bloemen
Er worden meerdere soorten bloemen ingezaaid, waardoor het bloembed vanaf het voorjaar tot en met het najaar in bloei staat. De bomen en een gebouwtje die moeten wijken voor de singel krijgen aan de onderkant een 1,5 meter hoge gele band. Het kunstproject kondigt de werkzaamheden aan die volgend jaar in de centrale groenstrook van Hordijkerveld van start gaan. Naast water komen er ook verschillende soorten speelplekken, buurttuinen en een wandelroute langs de singel. Deelgemeente IJsselmonde, Vestia Rotterdam Zuid en stichting Centrum Beeldende Kunst hebben de realisatie van het kunstproject financieel mogelijk gemaakt.

Investeren
Hordijkerveld knapt op. In totaal wordt ruim 140 miljoen euro geïnvesteerd in een meer gevarieerde woningvoorraad, de buitenruimte en het sociaal voorzieningenniveau in de wijk. De vernieuwingsplannen zijn, zoals die in 2003 zijn vastgesteld, volop in uitvoering. Dit jaar wordt bijvoorbeeld de grootschalige renovatie afgerond van 365 eengezinswoningen. Ook zijn de eerste nieuwe koopwoningen aan de noordrand opgeleverd.

Op donderdag 18 mei helpen de portefeuillehouder van de deelgemeente en de directeur van Vestia Rotterdam Zuid de leerlingen van de Van Eijckschool met de aanleg van het kunstproject. Dit gebeurt om 10.30 uur in de centrale groenstrook van Hordijkerveld. Deze hele dag zullen de kinderen bezig zijn met het verven van de bomen.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


---

Noot voor de redactie,