Gemeente Zevenaar


week 20, 15 tot 22 mei 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Giesbeek' voor het uitbreiden van de woning op perceel Pastoor Slingerstraat 18 te Giesbeek;

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Oud Zevenaar' voor het gedeeltelijk veranderen en vergroten van de woning op het perceel Oud Zevenaarseweg 71 te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen.

Ter inzage

De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 18 mei a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Maatschap Heijting heeft een nieuwe milieuvergunning aangevraagd voor de melkrundvee- en vleesveehouderij, gelegen aan de Dorpsstraat 44 te Angerlo. De aanvraag betreft tevens afstoting van de varkenhouderij en uitbreiding van de veehouderij met een nieuwe stal voor het houden van vleesvee. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld. De aanvraag, het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken worden op 18 mei 2006 voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien.

Ter inzage

Inspraakmogelijkheden

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 17/2006:

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 18/2006:

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 19/2006:

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 16/2006:

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning 18/2006:

KAPVERORDENING

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 18/2006

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 17 MEI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

Eerste Bestuursrapportage (BERAP-I) 2006

Kadernota 2007-2010

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 1 JUNI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

Eerste Bestuursrapportage (BERAP-I) 2006

Kadernota 2007-2010

VERGADERING CLIENTENRAAD GEMEENTE ZEVENAAR

VOORZIENINGEN VOOR GEHANDICAPTEN (Wvg)

In deze rubriek informeren wij u over voorzieningen die u bij de gemeente kunt aanvragen.

Als u bijvoorbeeld niet met het openbaar vervoer kunt reizen, slecht kunt lopen of in uw woning belemmeringen ondervindt, kan de gemeente u hulpmiddelen verstrekken of mogelijk financieel ondersteunen. Vandaag informeren wij u over de scootmobiel.

Een scootmobiel is een (aangepast) hulpmiddel, waarmee u zich kunt verplaatsen in uw woonomgeving. Deze kan worden verstrekt, als u:


- niet verder dan 800 meter kunt lopen;

- niet met het openbaar vervoer kunt reizen en
- niet kunt fietsen, ook niet op een fiets met hulpmotor of een bromfiets.

Voor de beoordeling van uw aanvraag kan de gemeente medisch advies vragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Voor een scootmobiel geldt geen inkomensgrens en geen eigen bijdrage.

De gemeente streeft naar hergebruik van de hulpmiddelen. Daarom wordt een scootmobiel in bruikleen verstrekt. Wanneer u de scootmobiel weinig of niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. Hij gaat dan terug naar de leverancier om weer aan een ander verstrekt te worden.

Een bromfietscertificaat of rijvaardigheidsbewijs is niet verplicht. Wel kan de gemeente u enkele rijlessen aanbieden, als dat nodig is. De scootmobiel wordt vooral gebruikt voor korte afstanden en heeft als voordeel dat u er zowel op straat als in gebouwen mee kunt rijden.

Enkele tips:

* U mag op het voetpad/trottoir rijden, maar ook op het fietspad.
* Als u op het voetpad/trottoir rijdt, moet u zich gedragen als een voetganger.

* Als u op het fietspad rijdt, moet u zich als fietser gedragen.
* Als er geen fietspad is, mag u gebruik maken van de rijbaan.
* Het is verboden met uw scootmobiel op de autosnelweg te rijden.

Voor meer informatie over een scootmobiel of andere Wvg-voorzieningen kunt u bellen met onze Wvg-consulenten, telefoon 595205.

EIKENPROCESSIERUPS

De eikenprocessierups die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt, is de laatste jaren noordwaarts Nederland ingetrokken. Waarschijnlijk heeft de klimaatverandering ten gevolge van het broeikaseffect hier mee te maken. Een aantal jaren geleden werd de eikenprocessierups alleen in Limburg en Brabant aangetroffen. Nu is deze rups al weer enkele jaren in Zevenaar aanwezig.

Zijn typische naam heeft de eikenprocessierups te danken aan het feit dat de rupsen zich gezamenlijk als een soort `processie' verplaatsen in de boom.

De eikenprocessierups kan overlast veroorzaken. De haren kunnen irritaties veroorzaken aan de huid en de ogen. Het beste wat men dan kan doen is niet te gaan krabben of wrijven, maar de huid goed te wassen. De meeste klachten zullen dan binnen enkele dagen verdwijnen.

De aanwezigheid van de eikenprocessierups kan men zien aan kaalgevreten eikenbomen en aan de grote nesten die te vinden zijn op stammen en dikke takken.

De komende periode zal de gemeente rupsennesten in eiken gaan bestrijden. Een deel van de eiken in Zevenaar zal behandeld worden met een biologisch bestrijdingsmiddel. Het gaat hier om grote eiken waarbij het moeilijk is de nesten handmatig te verwijderen. Nesten die voorkomen in de overige eiken zullen handmatig worden verwijderd.

Indien u denkt ergens een brandhaard van deze rups te weten of gezien te hebben neem dan contact op met het Service- en Meldpunt van de gemeente Zevenaar telefoonnummer 595555. De gemeente bestrijdt ook eikenprocessierupsen op particulier terrein. De kosten van de bestrijding bedragen EUR 35,10.

BESLUITEN

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING


* feesttent ten behoeve van een bruiloft op het terrein van de Ganzepoelseweg 1 te Angerlo op 14 september 2006;
* Zènderse Duel op het terrein aan de Doesburgseweg voor de huisnummers 77 t/m 89 te Zevenaar op 25 mei 2006;
* Sails en Music op het terrein van de watersportvereniging aan de Havenweg 4 te Giesbeek op 20 en 21 mei 2006

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 18 mei 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunningen week 19/2006:

Verleende lichte bouwvergunningen week 18/2006:

Verleende reguliere bouwvergunning week 18/2006:

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van vrijstelling op grond van art. 19 lid 3 WRO week 18/2006:

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van vrijstelling op grond van artikel 15 WRO week 18/2006:

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van vrijstelling op grond van artikel 15 WRO week 19/2006:

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2006

week 18/2006:

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR

week 19/2006:

week 18/2006:

WEGENVERKEERSWET

week 19/2006:

WET OP DE KANSSPELEN

week 19/2006:

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Big Apple Zevenaar B.V. vergunning voor het aanwezig hebben van 56 speelautomaten in horecapand aan de Grietsestraat 49, Zevenaar, gedurende het gehele jaar 2006;

J. van Westerop, aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken JX-RL-63 nabij de woning aan de Willem de Zwijgerlaan 179, Zevenaar;

J.W. Hendriksen-Cornelissen, het opheffen van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken PS-SB-70 nabij woning aan de Willem de Zwijgerlaan 161 te Zevenaar;

Hagemans Vastgoedonderhoud, vergunning voor het plaatsen van twee zeecontainers, een schaftwagen en een toilet op de openbare weg, achter het perceel Zonegge 02-15, Zevenaar;

Gelderse Wandelsport Bond Afdeling Doesburg, vergunning voor het houden van de avondvierdaagse in de gemeente Zevenaar in de periode van 13 tot en met 16 juni 2006 van 18.30 tot 20.00 uur (OP 20061514);

Kiezenbrink J.A.M., vergunning voor het plaatsen van een lichtreclame op het perceel Raadhuisplein 4, Zevenaar (RA 20062862);

Van Uum, A.T.J., vergunning voor het vervangen van onverlichte gevelreclame op het perceel Didamsestraat 16, Zevenaar (RA 20050016);

Aannemingsbedrijf Mans B.V. vergunning voor het plaatsen van een schaftkeet en bouwmateriaal op de openbare weg nabij het perceel De Lindenhof 3, Zevenaar;

Handbalvereniging Flamingo, vergunning voor het houden van een openbare inzameling van gelden middels het huis-aan-huis verkopen van perkplanten op zaterdag 13 mei 2006 van 9.00 - 17.00 uur; tevens is ontheffing voor het gebruikmaken van een geluidswagen op zaterdag 13 mei 2006 van 10.00 - 17.00 uur.

R.A.R. Willemsen, vergunning voor het oprichten van een naambord aan de winkel op het perceel Raadhuisplein 19, Zevenaar (RA 20061396)

Essenpas 13,15,17 en 19, Zevenaar, vergunning voor het slopen van asbesthoudende golfplaten (SA 20062621);

De Oliemolen 6, Zevenaar, het vergroten van de woning (BR 20050447)

Eldrikseweg 1, Angerlo, het oprichten van een kantoorgebouw (BR 20050416)

Landkamp 41, Babberich, het vergroten van de woning (BL 20060439);

Hoevestraat 8, Zevenaar, het vergroten van de woning (BL 20060400)

Bandijk 17, Lathum, het uitbreiden van de woning (BR 20061169);

Kanselierscamp 34, Zevenaar, het oprichten van een tuinhuis (BL 20062590);

Meentsestraat 124, Giesbeek, het plaatsen van een carport (BL 20062570);

De Muggenwaard 20 179, Lathum, het oprichten van een berging (BL 20062604);

Einsteinstraat 6A, Zevenaar, het aanbrengen van een etage met archief en kantoor (BL 20062926). Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:Op woensdag 24 mei 2006 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur. De Cliëntenraad behartigt belangen van mensen met een uitkering of een voorziening in de gemeente Zevenaar door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders over onderwerpen op het terrein van zorg en sociale zekerheid. Secretariaat: Bachstraat 114, 6904 HW Zevenaar, tel. 0316 - 528392

Kerkstraat 24, Zevenaar, het kappen van twee bomen bij een rijksmonument (KA 20062945).

Didamseweg 68, Zevenaar, het plaatsen van een schuur (BR 20062218).

Kerkstraat 42, Giesbeek, het plaatsen van een terras en een erfafscheiding (BR 20062538);

Belhamel 9, Zevenaar, het plaatsen van een dakkapel (BL 20062988);

Didamsestraat 10, Zevenaar, gedeeltelijke verbouw tot verhuurbare ruimten en isolatie monument (BL 20063035);

Ooyselandweg 2, Zevenaar, het geheel plaatsen van een tuinhuis (BL 20063038).

Franciscusstraat 41, Babberich, het vernieuwen en vergroten van de berging tot berging/douche (BL 20062975).

Kerkstraat 13, Zevenaar, het restaureren van de dakbedekking (BL 20062828);

Grootmaat 31, Zevenaar, het gedeeltelijk vergroten van de garage en het aanpassen van de droogstand (BL 20062868). Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk zienswijze inbrengen tegen het ontwerpbesluit. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van zes weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over het ontwerpbesluit, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch doorgeven aan Theo Goes (doorkiesnummer 595 221). Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 17 mei

Babberich

drumfanfare Sint Jan

Donderdagavond 18 mei

Angerlo

school

Zaterdag 20 mei

Lathum

ds. Jonkersschool

Zaterdag 20 mei

Lentemorgen 2

Basisschool De Lindenhage

Dinsdagavond 23 mei

Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/
Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen

carnavalsvereniging Griethtreejers

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Mei

tot 29

Fotocollectie TURMAC (Liemers Museum)

15 t/m 18

Avond 4-daagse

20

Open dag Liemerse Muziekschool

21

Ooyse Landloop (AV De Liemers)

21 en 22

Sails & Music (WSV Giesbeek)

27

Optreden Atlantic Bells (Folkcafé De Lantaern)

29

Rembrandtcyclus, de verteller, etsen (Volksuniversiteit)

FILMHUIS ZEVENAAR ONTVANGT DE BURGEMEESTER VAN BASTELAARPRIJS 2006

De uitreiking van de Burgemeester van Bastelaarprijs vindt voor de 9e keer plaats. Het bestuur van het Burgemeester van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een instelling of persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar.

Dit jaar valt het Filmhuis Zevenaar in de prijzen. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds is het Filmhuis Zevenaar van enorme waarde voor de cultuur- en natuurhistorische geschiedenis van de gemeente Zevenaar en neemt in de Zevenaarse gemeenschap een niet meer weg te denken plek in.

Naar het oordeel van het bestuur van het fonds heeft het Filmhuis grote verdiensten op cultureel gebied voor Zevenaar, in het bijzonder op het gebied van het vertonen van kwaliteitsfilms. In meer dan 25 jaar heeft het Filmhuis zich ontwikkeld tot een filmtheater, waarin naast het vertonen van films ook andere culturele programma's rond muziek, cabaret en literatuur worden gepresenteerd. Dat gebeurt in een gebouw dat een echte ontmoetingsplaats voor mensen is.
Dit resultaat kon tot stand komen dank zij het enthousiasme, de betrokkenheid en inzet van een groot aantal vrijwilligers.

Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor het Filmhuis tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst.

Het bestuur van het Filmhuis Zevenaar zal de prijs op vrijdag 23 juni 2006 in het gemeentehuis in Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds beheert. De stichting wordt mede bestuurd door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en Drs. J.A. van Hooft.
Het geldbedrag dat aan de prijs is verbonden bedraagt EUR 1.500,--.

Naar Menu