Ingezonden persbericht


Software AG en AmberPoint integreren het beheer van SOA in crossvision

Integratie vermindert complexiteit en kosten van op services gebaseerde enterprise-applicaties

Nieuwegein, 15 mei 2006 - Software AG en AmberPoint hebben vandaag bekend gemaakt de beheersoftware van AmberPoint voor service oriented architectures (SOA) te integreren met crossvision van Software AG. Bedrijven kunnen hierdoor de complexiteit van het beheren en besturen van service oriented architectures drastisch verminderen.

Door de integratie van Software AG's crossvision en AmberPoint zijn organisaties in staat om de gehele levenscyclus van service oriented architectures te ondersteunen. Organisaties zijn hierdoor beter in staat om bedrijfsproblemen aan te pakken én compliance richtlijnen te volgen. 'Om beter te kunnen concurreren, moeten bedrijven een maximaal rendement halen uit hun mensen, processen en informatie', zegt Ferry Bijl, manager van het SOA & BPM Competence Center van Software AG. 'Daarbij hebben zij te maken met internationaal verschillende compliance richtlijnen. De combinatie van de SOA-beheersoftware van AmberPoint met crossvision van Software AG geeft bedrijven een belangrijk voordeel in deze concurrentiestrijd.'

De integratie zorgt ervoor dat AmberPoint automatisch services ontdekt die zijn vastgelegd in CentraSite: de door Software AG en Fujitsu ontwikkelde centrale repository waarin SOA-services worden geregistreerd. Hierin wordt informatie over de services vastgelegd zoals de naam, het doel, de technische specificaties, onderlinge afhankelijkheden en de eigenaar. Ook worden wijzigingen in de runtime omgeving vanuit AmberPoint doorgegeven aan CentraSite.

Door de integratie van AmberPoint met crossvision kunnen bedrijven hun services makkelijker en efficiënter beheren. Doordat de complexiteit van het beheer afneemt, zullen ook de beheerkosten een daling te zien geven. Organisaties zijn er zo ook zeker van dat de SOA-policies bij zowel het ontwikkelen van diensten als het gebruik ervan van kracht zijn.

Met de crossvision-suite van Software AG kunnen bedrijven de gehele levenscyclus van op SOA-gebaseerde applicaties ondersteunen. crossvision omvat hulpmiddelen voor het ontwikkelen en samenstellen van applicaties, het beheren van business-processen, het integreren van legacy-systemen en service orkestratie. De integratie met AmberPoint voegt hier zogeheten 'runtime management' aan toe.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.softwareag.com

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen.

Software AG ondersteunt bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl