1e Persbericht van maandag 15 mei 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 15-05-2006

Eindhoven: Politie houdt verdachte gewelddadige overval aan

De politie heeft maandagmorgen een 29-jarige man uit Sint Oedenrode in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van een gewelddadige overval op 22 november 2005 in een woning aan Bouvigne in Eindhoven. De 52-jarige bewoonster werd, toen ze de voordeur opende, tegen het hoofd geslagen waardoor ze even buiten bewustzijn raakte. Ze werd in de woning mishandeld en vastgebonden. De twee daders namen een laptop mee. De politie kon de verdachte uit Sint Oedenrode na onderzoek aanhouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Politie houdt autodief aan

Zondagavond omstreeks 23.40 uur is in de Gasthuisstraat een 34-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden wegens autodiefstal. De politie kreeg een melding dat een auto gestolen was in de Berenstraat. De politie heeft gezocht in de buurt en zag de betreffende auto rijden. Nadat ze de bestuurder een stopteken hadden gegeven, hebben ze de man aangehouden en hem meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Helmond: Politie vordert rijbewijs in van snelheidsduivels

Maandagochtend is tussen 05.00 uur en 06.30 uur op de Europaweg een snelheidscontrole gehouden. Bij twee automobilisten werd, met de lasergun, een snelheid gemeten van 104 km/u. Terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is. Deze automobilisten, een 41-jarige man en een 53-jarige man, beiden uit Helmond, hebben hun rijbewijs in moeten leveren. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Mannen aangehouden voor openbare dronkenschap

In de nacht van zondag op maandag zijn rond 00.45 uur een 38-jarige man uit Helmond en een 35-jarige man uit Mierlo aangehouden in de Willigstraat. Politiemensen werden aangesproken door een taxichauffeur omdat de mannen de taxirit niet hadden betaald. De politiemensen spraken de mannen aan, waarna ze meerdere malen beledigd werden. Ze zijn aangehouden voor openbare dronkenschap en het beledigen van een ambtenaar in functie. De mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten.

Nuenen: Botsing tussen brom- en snorfietser

Zondagavond omstreeks 19.00 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Gerwenseweg. Een 17-jarige bestuurder van een snorfiets uit Nuenen kwam frontaal in botsing met een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Nuenen. De jongens zijn met elkaar in botsing gekomen doordat hun zicht geblokkeerd werd door een geparkeerde auto. De 17-jarige bestuurder is met een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht. De 16-jarige bestuurder had een gebroken middenhandsbeentje en is ook naar het ziekenhuis gebracht. Een 15-jarige jongen uit Nuenen, die achterop zat bij de bestuurder van de snorfiets, hield een kniewond over aan het ongeluk.