Politie Gelderland-Zuid

Euregio-controle

Grensoverschrijdende aanpak alcohol en drugs in het verkeer

Beek, 15-05-2006 o Zaterdagnacht hield de politie aan de grens bij Beek, Millingen en Groesbeek alcoholcontroles. De controles vonden plaats in het kader van het Euregio-project waarin de politie Gelderland-Zuid samenwerkt met polizei Kleve en de verslavingszorginstellingen De Grift en Caritas Kleve. Doel is de aanpak van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan onder jongeren.

Tijdens de controle werd bij 630 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie van hen bleken teveel te hebben gedronken. Tegen twee automobilisten is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zij bliezen 285 respectievelijk 390 ug/l waar 220 de maximum limiet is. Een derde bestuurder, die op de ademanalyse net onder deze strafbare limiet bleef, kreeg een rijverbod van enkele uren. De controle duurde van 21.00 uur tot 03.00 uur.

In het Euregio-project vinden meerdere keren per jaar dergelijke controles plaats. Aan de Duitse zijde van de grens controleert de polizei Kleve alle weggebruikers ook op drugsgebruik. (08)