Politie Zeeland


---


Z-1956-2006 Inbraak in IJzendijke
Tussen zaterdag 16.00 en zondag 21.00 uur werd ingebroken in een woon- / winkelpand in IJzendijke.
De woning werd doorzocht en er werden enkele duizenden euro's weggenomen. Het winkelgedeelte werd ongemoeid gelaten.

Z-1957-2006 Aanhouding na doorrijding in Sas van Gent
In de Poelstraat in Sas van Gent werd maandag omstreeks 02.00 uur een 50-jarige automobilist uit Brugge aangehouden. De man was doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt in de Vier Ambachtenstraat.
Na de melding van de aanrijding waarna de bestuurder van een grijze auto was doorgereden, trof de politie deze auto beschadigd aan in de Poelstraat waar de bestuurder bezig was de schade te verhelpen. De man werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen.

O-1958-2006 Kapellenaar aangehouden
De politie heeft zondagavond in zijn woonplaats een 31-jarige man uit Kapelle aangehouden.
De 31-jarige man had zondag rond 20.15 uur aangebeld bij de woning van de 45-jarige plaatsgenoot. Toen deze de deur opende, werd hij door de 31-jarige man bedreigd, ook probeerde hij op hem in te steken met een scherp voorwerp. Doordat de politie snel ter plaatse kwam en de man overmeesterde, kon erger worden voorkomen. De dader is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen waren bekenden van elkaar.

Z-1959-2006 Aanrijding in Axel
In Axel vond zondagmiddag rond 16.30 uur een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.
Een 47-jarige automobiliste uit Axel wilde, komende vanaf de Van Middelhovenstraat rechtdoor de Kanaalkade oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 25-jarige plaatsgenoot waarna een aanrijding volgde. De 25-jarige bestuurder en een 28-jarige inzittende zijn zelf voor onderzoek naar de Huisartsenpost gegaan. Daar bleek dat de bestuurder een lichte hoofdwond had en zijn inzittende verwondingen aan het been en nekklachten. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Z-1960-2006 Diefstal uit auto
Aan de Hulsterloostraat in Nieuw Namen zijn tussen zondagmiddag en maandagmorgen goederen weggenomen uit een geparkeerde auto.
De geluidsapparatuur en een verrekijker werden uit de auto ontvreemd. Waarde hiervan is niet bekend.

---- --