Ingezonden persbericht


Websense introduceert Websense Security Suite en Lockdown Edition versie 6.2

Vernieuwde beveiligingssoftware voor uitgebreide bescherming tegen schadelijk netwerkverkeer

Hillegom, 15 mei 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) introduceert de Websense Web Security Suite en Websense Web Security Suite-Lockdown Edition versie 6.2. Deze nieuwe beveiligingssoftware voorziet in zeer innovatieve web- en eindpuntbeveiliging. Versie 6.2 biedt automatische bescherming tegen drive-by-spyware (spyware die bij bezoek aan besmette sites automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd op de computer van een gebruiker) en op handtekeningen gebaseerde beveiliging tegen schadelijk verkeer op bedrijfsnetwerken. Websense Web Security Suite v6.2 biedt proactieve controle van kwaadaardig netwerkverkeer en van toegang van medewerkers tot websites die webgebaseerde bedreigingen bevatten, zoals spyware of keyloggers. Websense traceert en blokkeert actief bot-websites, inclusief de protocollen die ze gebruiken, en beschermt tegen nieuwe bots op de desktop.

Websense Web Security Suite v6.2 biedt complete bescherming door de toegang tot websites die bot 'command-and-control centers' hosten, te blokkeren en niet-http-bot-netwerkverkeer te elimineren. Verder blokkeert de software nieuwe bots en bot-netwerken, en de verspreiding daarvan. Andere belangrijke beveiligingsfuncties zijn bescherming tegen via e-mail binnengekomen wormen en drive-by-spyware, en beheer van Skype in bedrijfsnetwerken en http-verkeer dat niet via poort 80 verloopt. Websense Client Policy Manager (CPM) en Websense Security Suite-Lockdown Edition integreren op het werkstation met de Microsoft XP-firewall. Verder is er verbeterde ondersteuning voor Network Admission Control van Cisco.

Websense v6.2-software is het meest effectieve mechanisme voor de bescherming van organisaties en hun werknemers tegen spyware, malware en crimeware. Bovendien is de software eenvoudig te gebruiken en een effectief alternatief voor IDS/IPS-diensten die indringers detecteren en tegenhouden. De nieuwe software biedt de voordelen van IDS/IPS zonder dat hiervoor complexe en geavanceerde IT-kennis nodig is. Door de controle op het gebruik van kwaadaardige, ongewilde en twijfelachtige applicaties is Websense Web Security Suite-Lockdown Edition een effectieve, vrijwel risicoloze eindpuntbeveiligingsoplossing en een alternatief voor op gedrag gebaseerde Host Intrusion Prevention Solutions (HIPS).

Websense Web Security Suite-Lockdown Edition versie 6.2 bevat de volgende nieuwe functionaliteit. o Beheer van schadelijk bot-verkeer.
o Beheer van het gebruik van Skype in de onderneming. o Blokkeren van non-Port 80 http-verkeer.
o Integratie met Windows XP-desktopfirewall.
o Bescherming tegen e-mailwormen.
o Spywareblokkering.
o Support voor Cisco's Network Admission Control.
o Websense Web Protection Services.

Uitgebreide informatie over deze functionaliteit vindt u in het Engelstalige persbericht via: http://www.websense.com/global/en/PressRoom/PressReleases/PressReleaseDetail/index.php?Release=0604251184

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.