Ingezonden persbericht


Rekenkameronderzoek: is het beleid gericht op 'Leiden schoon' geslaagd?

Leiden, 15 mei 2006 - De rekenkamercommissie Leiden gaat het komende jaar onderzoeken of het beleid gericht op de zorg voor een schone stad geslaagd is. Het gaat om de vraag of de in dit kader voorgenomen activiteiten zijn uitgevoerd, of de doelstellingen zijn gerealiseerd en of het gevoerde beleid effectief is gebleken.

Een schone en opgeruimde stad was één van de prioriteiten van het gemeentebestuur van Leiden in het Grote Steden beleid (GSB). Onder het motto 'Leiden ruimt op!' heeft de gemeente de afgelopen vier jaar in samenwerking met bewoners, bedrijven en scholen de stad extra schoongemaakt en opgeruimd. De activiteiten waren gericht op het aanpakken van ondermeer zwerfafval, troep rondom wijkcontainers, hondenpoep, onkruid en graffiti/wildplakken.

De Rekenkamercommissie wil onderzoeken of alle inspanningen die in het kader van de zorg voor een schone stad zijn geleverd ook effectief zijn geweest. Tot welke zichtbare resultaten heeft het allemaal geleid?

Ook de inwoners van Leiden hechten veel belang aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Dat was voor de commissie reden om het beleid tegen vervuiling van de stad onder de loep te nemen.

Met het onderzoek zal niet alleen naar resultaten gekeken worden, maar ook naar de doelstellingen omtrent de schone stad. Wat waren precies die doelen, waren ze concreet genoeg en wat heeft de gemeente precies gedaan om deze doelen te realiseren?

De uitkomsten van het onderzoek worden na de zomervakantie verwacht. Meer informatie over de Leidse rekenkamercommissie en haar onderzoeken is te vinden op www.rekenkamerleiden.nl


---

Nadere informatie:
C. van der Werf, te bereiken via griffie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 05


1

---- --